Elena Walch

Leider in de wijnproductie van Zuid Tirol, het wijnhuis van Elena Walch betekent zeldzame gevoeligheid, grote traditie en volle respect voor de wijnstok. En als resultaat, wonderlijke wijnen met een opmerkelijke schoonheid, elegantie en internationaal karakter.

Prijs
Wijnen per streek
Trentino-Alto Adige (4)
Alto Adige (4)
Druif
Chardonnay (2)
Pinot Bianco (1)
Pinot Grigio (1)
Jaar

Samen met haar twee dochters runt Elena Walch het familiebedrijf en maakt zij kwaliteitswijnen die internationaal veel succes oogsten. Niet zo verwonderlijk, want het bedrijf speelde een leidende rol in de kwaliteitsrevolutie die Alto Adige de afgelopen decennia heeft doorgemaakt.

Maar niet alleen die innovaties in wijngaard en kelder maken haar wijnen zo uitzonderlijk. Haar filosofie is vooral ook gewijd aan het terroir en het idee dat de specifieke eigenschappen van bodem, (micro)klimaat en het werk in de wijngaard in elke wijn optimaal tot hun recht moeten komen.

Ook duurzaamheid is in alle facetten van de wijnproductie een belangrijk uitgangspunt. De schilderachtige domeinen Castel Ringberg en Kastelaz vormen de kern van de wijngaarden, die in totaal zo’n 55 hectare beslaan. De wijnen van Elena Walch kenmerken zich door hun moderne, elegante en verfijnde stijl.