Fosso Corno

De eigenaren van de wijnmakerij Fosso Corno hebben een doel gesteld: de belangrijkste producent worden van de meest wijdverbreide wijn van deze regio – Montepulciano d’Abruzzo. Gefocust en in het grootste vertrouwen wordt er hier naar toe gewerkt.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Fosso Corno

Fosso Corno Estate ligt in Roseto Degli Abruzzi in de provincie Teramo en beslaat 30 hectare op een enkele heuvel. Vanaf de ene kant van de heuvel kun je het diepe blauw van de Adriatische Zee bewonderen, terwijl je naar het westen kunt genieten van het uitzicht op de imposante bergen van de Gran Sasso.

Dit royale land is bijzonder begiftigd met een gelukkige natuurlijke ligging en staat bekend om zijn typische wijnen. De groeiende interesse in Montepulciano-wijn, geproduceerd in de regio Abruzzo, bracht de familie ertoe dit landgoed in 2001 te kopen. In 2002 werden alle bestaande wijngaarden gerooid en vervangen door nieuwe wijngaarden. Tussen januari en februari 2003 werd 9 hectare Montepulciano geplant met guyot geleiding en met een dichtheid van 4500 stronken per hectare. Tussen 2004 en januari 2005 werd nog eens 11 hectare aangeplant.

Maar het werk zit er nog niet op. Hun inzet is nog steeds om een ​​product van de hoogste kwaliteit te maken. Dit betekent serieus werk van experimentele agronomie en wijngaardverzorging.
Fosso Corno Estate zal zich groot moeten maken als dé vertolker van de meest typische wijn van deze regio, de Montepulciano D’Abruzzo. Dit is het doel voor de nabije toekomst.

Fosso Corno begon al 6 jaar geleden om onze wijngaarden met zorg te beheren met respect voor de bodem en planten, door middel van mechanische verwerking. Ze besloten drie machines te kopen waarmee men de grond in de buurt van de wijnstokken bewerkt kon worden zonder schade aan te richten. Door de grond tussen de wijnstokken te verplaatsen, kan men niet alleen onkruid uitroeien, maar ook oppervlaktewortels verwijderen en de grond beluchten, allemaal zonder dat ze hun  toevlucht moeten nemen tot chemische middelen.