Giovanni Almondo

De wijnmakerij Giovanni Almondo is een van de meest gewaardeerde Italiaanse witte wijnen, waaronder de wijn van Piemonte Roero Arneis (Bricco delle Ciligie) niet mag ontbreken.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Giovanni Almondo

Domenico Almondo, eigenaar van wijnhuis Giovanni Almondo is tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste wijnproducenten in Piemonte in de Roero.  Hij is één van de mannen die dan ook meer zichtbaarheid en prestige aan de wijn gaven. Het gebied heeft nu zijn eigen naam.  Eigenlijk twee in feite. Roero Arneis voor witte wijn, en Roero voor rode wijnen op basis van Nebbiolo. Op papier is er geen reden waarom Roero geen bekender gebied zou zijn.  Hetzijn zeer gewaardeerde en gewilde wijnen.

Intussen is er voor de producenten direct naast Tanaro nog een wijnbouwgebied genaamd Barolo. De grotere bekendheid van deze omvangrijke buurman had lange tijd het effect dat het een ongewenste schaduw wierp op de vele uitstekende kwaliteitswijnen aan de linkerkant.

Doorbraak

Nu krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Grotendeels te danken aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van kleine groepen producenten zoals Almondo. Altijd in hun gebied en in zijn wijnen geloofd. Bewonderenswaardige recensies altijd gekregen.

Almondo was bovendien  goed voorbereid op de rol die hij op zich nam. Afgestudeerd in agronomie aan de Universiteit van Turijn, zijn technische en wetenschappelijke achtergrond was veruit superieur aan de vorige generatie boeren, harde werkers die in sommige gevallen helaas de nodige opleiding misten voor de kwalitatieve sprong van de Roero.

Deze kwaliteiten kwamen duidelijk naar voren in zijn keuze van plaatsen voor de wijngaarden. De Arneis is 380 meter hoog op zandgrond, terwijl Barbera 350 meter is aangeplant op compacte grond. De Nebbiolo rijpt vrij goed op 250 meter boven de zeespiegel in een wijngaard met een tentoonstelling geheel naar het zuiden en een kalkrijke bodem, Dit is een Roero die bevestigt dat stille en elegante wijnen van deze Arneis druif kunnen worden geproduceerd in dit deel van Piemonte.