Il Conte Villa Prandone

Il Conte Villa Pandrone staat bekend vooral om de productie van wijnen die kenmerkend zijn voor het gebied waarin het zich bevindt, onderscheidt het zich door de constante, extreme zoektocht naar absolute kwaliteit. Fantastische wijnen hier !
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Il Conte Villa Prandone

De familie De Angelis beheert deze wijnmakerij in de appellatie Rosso Piceno. De geproduceerde wijnen zijn voornamelijk afkomstig van inheemse wijngaarden aangeplant met de Montepulciano druif. Dit gebied altijd al rijk is geweest en vooral geprezen om de aanwezigheid van deze wijnstokken. In dit gebied vinden we de Conte Villa Prandone, die al meer dan drie generaties voor zijn wijngaarden zorgt. Het bedrijf is gevestigd in de Tronto-vallei, in het zuiden van de Marche op de grens met Abruzzo, op slechts 5 km van de Adriatische Zee, op de prachtige heuvels van Monteprandone. Dankzij het gunstige klimaat en de geurige koelte van de Adriatische Zee, worden er veel druivensoorten verbouwd: Montepulciano, Sangiovese, Merlot, Passerina, Pecorino, Trebbiano.

Het verschil wat de familie de Angelis geeft door het gemeenschappelijke front in het management van het bedrijf, is oa het doorzettingsvermogen van Walter en Samuel in de wijngaarden voor het agronomische gedeelte.  Tevens de vaardigheid van Emmanuel-enoloog in de kelder en de volharding van Mara en Marina in commerciële en exportrelaties maken Il Conte Villa Prandone tot een van de vele schatten van deze nog weinig bekende Marche-regio.

Wijnen gemaakt in een historisch  omgeving, zoals de wijnbereiding van Il Conte Villa Prandone die plaatsvindt in de ondergrondse kelders (ongeveer 8 meter), met het gebruik van traditionele methoden van houten vaten, barriques en oude betonnen tanks die zijn geërfd van de grootvader Amilcare liefkozend de bijnaam Lu Cont. Een naam die toen werd gebruikt voor Montepulciano Marche Rosso IGT.  Lukont, is een van de meest representatieve wijnen van het aanbod van het bedrijf en, in het algemeen, van de Marche. Lukont is een slim gekozen naam aangezien er zéér weinig woorden met een K voorkomen in het Italiaans.