Marche

De wijnstreek Marche ligt in het oostelijke deel van Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. De regio wordt begrensd door wijnparels van Toscane, Emilia Romagna, Umbrië en Abruzzen. Marche wordt gekenmerkt door het heuvelachtige, bergachtige landschap en zandstranden. Als u echter verder landinwaarts gaat, ontdekt u de schoonheid van het platteland, bezaaid met middeleeuwse dorpjes, olijfbomen en wijngaarden die zich op de heuvels uitstrekken.
Prijs
Speciaal
Wijnen per streek
Rosso Conero (2)
Rosso Piceno (1)
Verdicchio dei Castelli di Jesi (8)
Show more Show less
Druif
Aleatico (1)
Biancello (1)
Incrocio Bruni 54 (1)
Merlot (1)
Montepulciano (8)
Moscato bianco (1)
Moscato giallo (1)
Pecorino (2)
Ribona (1)
Sangiovese (6)
Sauvignon Blanc (1)
Verdicchio (8)
Show more Show less
Jaar

Resultaat 1–12 van de 24 resultaten wordt getoond

Wijnen uit Marche

De Marchestreek halverwege Italië aan de Adriatische kust, is van oudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van Italië. Jarenlang kon ze buiten de eigen grenzen op weinig waardering rekenen. Men denkt /dacht er ook wel over om wat meer internationale druivensoorten te  verbouwen, maar men blijft gelukkig de plaatselijke druivenrassen trouw. Verdicchio is de overheersende witte druivensoort. Met een jaarlijkse productie van 24 miljoen flessen is Castelli di Jesi wat volume betreft veruit de belangrijkste DOC van Le Marche en van Italië – na Soave.

Rode wijnen uit Le Marche:

Net als uit De Abruzzen is er hier een grote rol weggelegd voor de Montepulciano druif.  De zuiverste versie van deze naar bessen geurende druivensoort is de wijn DOC Rosso Conero, een serieuze, doch zeer drinkbare wijn  met een duidelijke smaak van zwarte bessen en een vleug viooltjes en bloemengeur. De andere DOC Rosso Piceno is juist vaak een melange van Montepulciano en Sangiovese met een drogere smaak, vaak van kers of pruim.

Witte wijnen uit Le Marche:

De Castelli di Jesi  Verdicchio, zoals onze  de Bachero Verdicchio dei Castelli di Jesi is te kenmerken als een gecorseerde witte wijn met een droge, nootachtige smaak. De eenvoudigste versie wordt niet op fust bewaard en moet jong gedronken worden.

De beroemde witte wijn ‘Verdicchio dei Castelli di Jesi’ zet Marche als wijngebied wereldwijd op de kaart.

Voor de wijnen uit Marche worden de witte druiven Verdicchio, Malvasia Bianca, Passerina, Biancame, Trebbiano Toscano en Pecorino gebruikt.