Paolo Scavino

Paolo Scavino is een gerenomeerd Barolo producent in de Piemonte, Italië. Te bestellen op Casadelvino.nl
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Paolo Scavino: Een Erfenis van Uitmuntendheid

Wijnhuis Paolo Scavino, gelegen in het hart van de prestigieuze Barolo-regio in Piemonte, Italië, heeft een rijke geschiedenis. Dit wijnhuis werd opgericht in 1921 door Lorenzo Scavino en zijn zoon Paolo. Al vier generaties lang staat het wijnhuis bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie. Tegenwoordig wordt het gerund door Enrico Scavino en zijn dochters, Enrica en Elisa. Ze zetten het erfgoed voort met dezelfde passie en vakmanschap.

Traditionele en Moderne Technieken

Paolo Scavino combineert traditionele wijnbouwmethoden met moderne technologie. De wijngaarden beslaan 29 hectare en liggen op de beste cru’s (wijngaarden) in Barolo, zoals Cannubi, Bric dël Fiasc en Rocche dell’Annunziata. Elke wijngaard krijgt individuele aandacht en zorg. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. Vervolgens worden ze gevinifieerd met een focus op precisie en finesse. Zowel traditionele eikenhouten vaten als moderne roestvrijstalen tanks worden gebruikt.

Bekroonde Barolo’s

Ze staan vooral bekend om zijn indrukwekkende Barolo-wijnen. Deze krachtige en elegante wijnen worden wereldwijd erkend. De Barolo Bric dël Fiasc biedt een diepe complexiteit met aroma’s van donkere bessen en kruiden. De Barolo Cannubi, afkomstig van een gewaardeerde wijngaard, is verfijnd en fluweelzacht met tonen van rozenblaadjes en kersen. Het wijnhuis produceert ook andere uitstekende wijnen, zoals de Langhe Nebbiolo en Barbera d’Alba. Stuk voor stuk mooie wijnen.