Poggio Landi

Poggio Landi was vroeger eigendom van Fattoria del Barbi, een van de beroemde traditionele wijnproducenten in Montalcino. Alejandro Pedro Bulgheroni, Argentijnse ondernemer met wijnmakerijen in Argentinië, Uruguay en Californië, kocht onlangs het landgoed, samen met de Dievole-wijnmakerij in het Chianti Classico-gebied, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. De oenoloog Alberto Antonini is verantwoordelijk voor het maken van wijn, een expert die zijn vak heeft geleerd bij Antinori en Frescobaldi. Daarnaast zijn er grote investeringen gedaan, bijvoorbeeld in een nieuw keldergebouw. Het succes liet niet lang op zich wachten, het tijdschrift Decanter bekroonde de Brunello di Montalcini 2012 bijvoorbeeld met een sensationele 97/100 punten.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Poggio Landi

Een wereld in een wereld. Dit is een manier om Poggio Landi te omschrijven, een landgoed dat één is met het Montalcino-terroir, een wijnregio die door internationale liefhebbers en kenners als paradijs wordt geprezen. Een betoverende, diep suggestieve plek zet de toon voor Poggio Landi, een wijnmakerij gericht op het leveren van de hoogste kwaliteit met hoeveelheden die in staat zijn om te voldoen aan de marktwensen van miljoenen Brunello-liefhebbers over de hele wereld.

Genesteld in de heuvels van Montalcino in een van ‘s werelds belangrijkste terroirs, produceert Poggio Landi prachtige harmonieuze en complexe wijnen. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden van Montalcino die tussen de 175 en 500 meter boven de zeespiegel liggen en waarvan de expositie en de bodemsamenstelling variëren. Een schat aan biodiversiteit gaat hand in hand met de magie van dit land en zijn wijnen.

Het landgoed van Poggio Landi heeft 75 hectare aan wijngaarden,  van de historische Montalcino-wijngaarden in het noorden tot de karakterrijke wijngaarden in het zuiden. Een enorme oppervlakte, die variaties in bodem en expositie en hoogtes boven zeeniveau garandeert. Respect voor geschiedenis en land is in feite de gemene deler hier. Elke wijn is het product van wijngaardwerk dat gericht is op het bewaren van het evenwicht tussen de wijnen met zorg voor het behoud van de vitaliteit van de bodem. Spontane vergisting waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van inheemse soorten, is essentieel voor de terroir expressie. Verfijning in grote Franse eikenhouten vaten is de sleutel om de organoleptische kenmerken van de druiven te behouden.
Terwijl Brunello onze trots is, is Rosso di Montalcino DOC de jonge en frisse rode wijn van onze selectie.

Een glas Brunello di Montalcino van Poggio Landi is niet zomaar een wijn van buitengewone kwaliteit; in plaats daarvan is het een manier om het landschap, de eeuwenoude arbeid van de mens en zijn vermogen om door hartstocht en toewijding van het land de beste vruchten te oogsten die de aarde kan verbouwen, te ervaren. Meer dan dat, het is een slok geschiedenis en Toscaanse wijngaarden.