Poggiotondo

In de noordwestelijke hoek van de Chianti-streek, rustend op de heuvels tussen de Montalbano en de Arno-vallei, staan op het landgoed Poggiotondo 123 hectare wijnstokken en zo’n 2.000 olijfbomen. Oprichter en wijnmaker Alberto Antonini is een geleerde op het gebied van moderne wijnbereiding en behaalde diploma’s aan de Universiteit van Florence, Bordeaux University en University of California Davis. De wijngaarden van Poggiotondo genieten een mediterrane invloed en de bodem is bezaaid met overblijfselen van zeeleven die mineraliteit en complexiteit verlenen aan deze prachtige wijnen.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Poggiotondo

Het verhaal van Poggiotondo begint in 1968 met Carlo Antonini, een leraar met een passie voor landbouw en een imker in zijn vrije tijd. Hij kocht de eigendommen die historisch toebehoorden aan de Conti Guidi, een oude adellijke familie die land bezat in Toscane en Emilia Romagna.

De geschiedenis van de wijnmakerij begint in 1968, wanneer Carlo Antonini, leraar en barman, het historische pand van Conte Guidi in Medioevo koopt. Vandaag de dag bewerkt Carlos zoon Alberto het landgoed met zijn 28 hectare wijnstokken met grote passie. Hij studeerde wijnbouw in Fiorentina, Bordeaux en Californië en werkte als oenoloog voor Frescobaldi en Antinori. Tegenwoordig bedient hij naast zijn eigen wijngaard vele klanten over de hele wereld.

Tegenwoordig is Poggiotondo van zoonlief Alberto Antonini. Hij is een nieuwe ster in de wijnscene van Toscane. In veel markten zijn de wijnen al erg aanwezig, maar in Nederland nog vrij onbekend. Daar willen wij verandering in brengen!

Wijnrecensente Jancis Robinson is zeer enthousiast en beschrijft de wijnen met het woord “energie”, Vinous beoordeelde alle wijnen met 90/100 punten of hoger. het tijdschrift DECANTER bestempelt Poggiotondo als een van de “50 Starbuys van 2015”.

Na een conversiefase van 3 jaar zijn de Poggiotondo-wijnen sinds de oogst van 2014 biologisch gecertificeerd. Poggiotondo heeft zich gericht op het beschermen van de bodem met zijn natuurlijke, levendige, uitgebalanceerde vruchtkwaliteit en actieve microbiologie.

De principes die in de wijngaarden worden toegepast, zijn ook in de wijnkelder in harmonie. Betonnen tanks worden gebruikt voor fermentatie – grote geroosterde eiken vaten en betonnen tanks voor veroudering. Commerciële producten zoals gisten, enzymen etc. vind je niet bij Poggiotondo.

Probeer het zelf maar! U zult snel overtuigd zijn! Heerlijk  en eerlijk!