Savian

Het geloof in hard werken, in het potentieel van de wijngaarden en een toewijding aan kwaliteit hebben Savian in staat gesteld om uit te breiden en een kleine boerderij om te vormen tot het huidige landgoed. Diezelfde overtuiging wordt ook gevolgd in het licht van constante veranderingen en nieuwe trends, die hebben geleid tot hun nieuwste ambitieuze project: de bouw van een nieuwe, moderne wijnmakerij. Savian is trots op zijn toewijding aan het milieu, wat ertoe heeft geleid dat het in 1993 biologisch is gecertificeerd.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Savian is een familiewijnmakerij van de derde generatie, opgericht door Marco Savian in 1925, nadat hij een klein bedrijf van vier hectare had gekregen voor zijn dienst in de Eerste Wereldoorlog. Marco bouwde een huis en verzorgde de harde, dorre en kleiachtige gronden met de hand, en plantte wijngaarden in een voorheen verlaten land, ooit bekend als Bandita, naar de bandieten en bandieten die door de nabijgelegen eikenbossen trokken.

De moderne wijnmakerij en het uitgebreide landgoed van 42 hectare ligt tussen twee rivieren waar de provincies Venetië, Pordenone en Treviso samenkomen, met de DOC’s Lison Pramaggiore en Venetië. Pinot Grigio, Lison Classico en Chardonnay doen het hier goed, samen met Merlot, Refosco en Cabernet Franc. Vooruitlopend op de huidige trends, heeft de familie Savian in 1993 alle wijngaarden omgebouwd tot biologische landbouw en in 2007 een zonnepark geïnstalleerd om hun eigen duurzame energie te produceren om de wijnmakerij van stroom te voorzien.