Tavignano

Het landgoed Tavignano heeft een rijke 230 hectare grond, die volledig grenst aan een heuvel met uitzicht op de valleien van de rivieren Esino en Musone. Slechts 30 daarvan worden echter gebruikt voor de wijnbouw. Het landgoed is gelegen in de appellations Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC en Rosso Piceno DOC. Sinds 2014 is de boerderij volledig omgebouwd naar biologische landbouw, waardoor de impact op het milieu al eerder is geminimaliseerd. De natuurlijke weerstand van de planten is verhoogd om een eventuele chemische bestrijding overbodig te maken. De benchmark voor de Verdicchio.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Op de top van een heuvel in Cingoli, in Le Marche, tussen de Apennijnen en de Adriatische zee, staat Tenuta di Tavignano. Sinds de jaren 90 hebben eigenaren Stefano Aymerich di Laconi en zijn vrouw Beatrice Lucangeli zich volledig toegelegd op de productie van hoogwaardige wijnen op basis van de meest nobele druif van de regio: Verdicchio. Ze herplantten hun wijngaarden en investeerden opnieuw in het unieke karakter van Castello di Jesi Classico DOC. En vergis u niet, de appellatie is uw aandacht waard – vooral in het Classico-district, waar eeuwenlange teelt dateert van vóór de hausse van kwantiteit boven kwaliteit in een van de meest historische DOC’s van Italië, opgericht in 1968!

En weinig producenten hebben zo goed ingezien wat het betekent om Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico te zijn als Tavignano – met een groot aantal Tre Bicchieri-prijzen sinds 2006, met als hoogtepunt de hoogste onderscheiding van de Italiaanse pers – Gambero Rosso’s Witte Wijn van het Jaar award in 2017 voor hun Misco Riserva 2015.

Tegenwoordig ondersteunt Ondine de la Feld, het nichtje van Stefano, haar oom bij het beheer van de 30 hectare Verdicchio, Montepulciano, Sangiovese en andere inheemse variëteiten van het landgoed. Haar invloed is belangrijk geweest. In 2014, het jaar waarin Ondine bij het bedrijf kwam, begon Tavignano met de conversie van al zijn wijngaarden naar biologische productie en werd ze in 2018 volledig gecertificeerd. Het jaar daarop leidde ze de lancering van “The Monsters”, een speelse collectie van huisdier nats en op Verdicchio gebaseerde oranje wijn. Tavignano houdt traditie hoog en omarmt tegelijkertijd verandering en drukt een vormvrijheid uit die hen tot een van de meest opwindende landgoederen in Le Marche houdt.