Tenuta Friggiali

Italië staat bekend om het maken van fantastische, klassieke wijnen waar je keer op keer naar blijft verlangen. Geraffineerde wijnen met unieke smaken die alleen in Italië te onderscheiden zijn en bekend staan om hun kwaliteit. De wijnen van Tenuta Friggiali zijn hiervan een prachtig voorbeeld.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Tenuta Friggiali

In het hart van Montalcino, een van de meest prachtige en beroemdste dorpen van Toscane, ligt het hoofdkantoor van Tenuta Friggiali, een wereldberoemde wijnmakerij. Hier, in het land van Siena, midden in het maanlandschap van de Arbia-vallei en de wilde en zonnige vallei van de Orcia-vallei, liggen de wijngaarden van Brunello di Montalcino, een van de grootste wijnen ter wereld.

De familie Peluso Centolani is eigenaar van het bedrijf met dezelfde naam en bezit twee grote productiebedrijven in Montalcino, de Tenuta Friggiali, waar ook de wijnmakerij en het administratieve centrum zijn gevestigd, en de Tenuta Pietranera, voor een totaal van ongeveer 200 hectare, te midden van wijngaarden, olijfgaarden, akkerland en bos.

De wijnen van Tenuta Friggiali, afkomstig van de wijngaarden van het gelijknamige gebied aan de zuidwestelijke kant van de Montalcino-heuvel, drukken de kenmerken uit van het terroir, waarin druiven die rijk zijn aan zuurgraad en vitaminegehalte worden geboren en gevoed. Brunello di Montalcino Tenuta Friggiali is in feite zeker een traditionele Brunello, geschikt voor langdurige veroudering, met een bijzonder briljante robijnrode kleur, zelfs in oudere jaargangen. Sober, wordt gekenmerkt door een elegant boeket van bessen, lang en omhullend. Met een uitstekende tanninestructuur heeft deze Brunello zeker een volle en zachte textuur en naar de smaak drukt hij onder meer de minerale hints uit die typisch zijn voor zijn terroir, waaraan na verloop van tijd tonen van ceder en tabak worden toegevoegd, met een lange en aanhoudend

Geboren uit de druiven van de jongste wijngaarden, heeft Rosso di Montalcino een frisse maar bloemige en fruitige neus, terwijl de smaak een gracieuze en elegante structuur onthult, ondersteund door een  uiterst passende zuurgraad die het een wijn maakt die zowel drinkklaar als lang geschikt is voor veroudering.

De wijnen van Tenuta Friggiali zijn daarom kostbaar en elegant, net als hun etiketten. Gestileerd in ons label in goud op een zwarte achtergrond voor Brunello, in zilver op een blauwe achtergrond voor de Rosso (en symboliseert zo de verschillende waarde van de twee wijnen, goud voor de eerste, zilver voor de tweede).