Lambrusco

Lambrusco is een frisse, lichtzoete rode wijn die wordt gemaakt in de Emilia-Romagna regio in Noord-Italië. De wijn heeft een laag alcoholpercentage en wordt gemaakt van de druif Lambrusco
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Lambrusco is een frisse, lichtzoete rode wijn die wordt gemaakt in de Emilia-Romagna regio in Noord-Italië. De wijn heeft een laag alcoholpercentage en wordt gemaakt van de druif Lambrusco, die bestaat uit een mix van verschillende variëteiten. De druif geeft de wijn een fris, fruitig aroma, terwijl het lichtzoete karakter afkomstig is van de natuurlijke zoetstoffen in de druiven. De wijn heeft een zuur en zacht karakter, met tonen van bessen, aardbeien, kersen en frambozen. De kleur van de wijn is bleekrood, met tonen van paars. Lambrusco wordt geserveerd als een aperitief of bij lichte gerechten.

Lambrusco is eigenlijk een familie van zeer oude druivenrassen afkomstig uit Italië. De meeste wijnen zijn een blend van verschillende verschillende variëteiten, elk met een uniek smaakprofiel.

Tegenwoordig zijn de beste Lambrusco’s droog (secco) en nauwelijks zoet (semisecco) en worden ze bijna altijd gemaakt in een semi-sprankelende, frizzante stijl.

Emilia-Romagna ligt in het noord-oosten van Italië, ten zuiden van Veneto en ten noorden van Toscane. Emilia-Romagna is niet een van de belangrijkste wijnregio’s van Italië. Het is wel de belangrijkste voedselregio van Italië. Niet voor niets wordt het ook wel de buik van Italië genoemd. Dit is de thuisbasis van Parmezaanse kaas-Reggiano-kaas, balsamico-azijn en prosciutto-ham.