Antiche Terre

Antiche Terre Venete ligt in Valpantena, een minder bekende buur van Valpolicella, waar uitstekende wijnen vandaan komen. De oorsprong van het huis gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. Tegenwoordig bezitten ze 50 hectare wijnstokken, waarvan 15, het stukje filet als het ware, in het natuurlijke amfitheater van Sezano, waar ook de wijnmakerij is gevestigd. De klassieke wijnstokken zoals Corvina, Rondinella en Corvinone groeien hier, maar ook nieuwkomers zoals Cabernet Sauvignon. Alles wordt hier zorgvuldig met de hand geplukt
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

Terre Antiche

Antiche Terre Venete is het resultaat van de wens om met de hand iets te creëren van het fruit van het prachtige Valpantena gebied, de minder bekende, maar even kwalitatief als zijn buurman, Valpolicella. Het is in Valpantena, in het Sezano-gebied vlakbij Verona, dat de wijnmakerij Antiche Terre Venete ligt,  omringd door terrassen bedekt met wijngaarden. Met een productie van ongeveer 1,6 miljoen flessen Ripasso, Amarone en Valpolicella per jaar, is Antiche Terre Venete een belangrijke ambassadeur geworden van de Veronese wijntradities en expertise.

De wijngaarden strekken zich uit over 50 hectare. 15 hectare omvat het natuurlijke amfitheater van Sezano dat ook de wijnmakerij en de kantoren omringt. De wijngaarden van Antiche Terre Venete produceren de druivensoorten die typisch zijn voor het gebied, zoals Corvina, Rondinella en Corvinone, vergezeld van internationale druivenrassen zoals Cabernet.

Het hoofdgebouw bevat een werkomgeving van meer dan 2.000 vierkante meter, inclusief de wijnbereidingslijnen. Het gebouw is geïsoleerd om de geclimatisseerde omgevingsomstandigheden volledig onder controle te houden en beschikt over de modernste installaties en technologie om een uitmuntend product te verkrijgen, met maximaal respect voor veiligheid en kwaliteit. De kelder wordt gedeeltelijk aangedreven door zonne-energie. Groene energie en respect voor het milieu staan centraal in de filosofie van dit prachtige wijnbedrijf.