☰ MENU
Menu

Baglio Del Cristo di Campobello

Het Siciliaanse familiewijnhuis Cristo di Campobello behoort al jaren tot één van de beste wijnhuizen uit Sicilië. Door de combinatie van gedegen kennis, passie en toewijding worden er wijnen van zeer hoge kwaliteit gemaakt. De namen van hun wijnen zijn voornamelijk ontleend aan het Siciliaanse dialect.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Baglio Del Cristo di Campobello

Het Baglio del Cristo di Campobello-project is een visionair project. De makers, Angelo, Domenico en Carmelo Bonetta, hebben het aangedurft om “Sicilianiteit” met succes te bottelen. Dit ambitieuze idee werd bovendien ondersteund door de onschatbare bijdrage van Riccardo Cotarella. Ricardo is één van de belangrijkste oenologen van Italië. Het wijnhuis is zeer modern. Recent gerenoveerd, richtte zich onmiddellijk op het versterken van de kenmerken van een gebied met een groot potentieel: de kalksteenheuvels ten zuiden van de stad Campobello di Licata.

De wijnstokken groeien rondom het landgoed.  Hier op glooiende heuvels van kalksteen, op een hoogte van 300 meter op het platteland van Campobello. Het klimaat in de zomer is het verzengend heet, typisch voor het Siciliaanse achterland. Hoewel de hitte hier toch verzacht door de koele bries die uit het nabijgelegen Siciliaanse Kanaal komt. Op deze prachtige bodem rijpen Grillo, Chardonnay, Nero d’Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. De eerste oogst was pas in 2007.  Maar in slechts een paar jaar tijd heeft het wijnhuis zich niet alleen op de Siciliaanse wijnscène kunnen vestigen, maar ook in heel Italië.

Ideeën zoals deze zijn er niet vaak.  Een wijnmakerij als Baglio del Cristo di Campobello verdient zeker dan ook alle erkenning die het krijgt. Territorialiteit, authenticiteit en aromatische complexiteit zijn de elementen die critici ertoe brengen hun waardering uit te spreken voor deze mooie, jonge Siciliaanse wijnmakerij.