Nero d'Avola

Een van de beroemdste druivensoorten van Sicilië, vernoemd naar het stadje Avola op het oosten van het eiland.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Nero d'Avola druif

Oorsprong en Geschiedenis

Nero d’Avola, de trots van Sicilië, is een inheemse druivensoort die de regio zijn kenmerkende wijnpracht heeft geschonken. De geschiedenis van deze druif is doordrenkt van Siciliaanse tradities en vakmanschap, waardoor het een essentieel onderdeel is van de rijke wijnervaring die het eiland te bieden heeft.

Terroir en Teelt

De druif gedijt bij uitstek in het warme mediterrane klimaat van Sicilië. De vruchtbare bodem en overvloedige zonneschijn dragen bij aan de ontwikkeling van de intense aroma’s en smaken waar deze druif bekend om staat. De zorgvuldige teelt op de heuvels van Sicilië resulteert in druiven die zowel qua uiterlijk als smaak uitblinken.

Aromatisch Profiel

Wat deze druif uniek maakt, zijn zijn diepgaande karakteristieken. De wijn die uit deze druif wordt geproduceerd, kenmerkt zich door een rijke donkerrode kleur en een boeiend aroma van zwarte bessen, pruimen en kruiden. De smaakpapillen worden verwend met een volle body, stevige tannines en een aangename afdronk, waardoor Nero d’Avola-wijnen geliefd zijn onder kenners wereldwijd.

Culinaire Verfijning

Nero d’Avola heeft niet alleen indrukwekkende solo-optredens, maar blinkt ook uit aan tafel. De wijn vormt een perfecte metgezel voor rijke Siciliaanse gerechten, van gegrilde vleesgerechten tot hartige pasta’s. Zijn veelzijdigheid maakt het een waardevolle toevoeging aan elke culinaire ervaring.

Populaire Variëteiten

Terwijl Nero d’Avola zijn roots stevig in Sicilië heeft, heeft het internationale erkenning verworven. Wijnmakers wereldwijd omarmen deze druif en experimenteren met verschillende vinificatiemethoden. Hierdoor ontstaan prachtige variëteiten die de ware diversiteit en potentie van Nero d’Avola demonstreren.