☰ MENU
Menu

Cantina di Negrar

Cantina di Negrar is prachtig gelegen in Valpolicella, een heuvelachtige wijnstreek in het Noorden van Italië, vlakbij Verona en het Gardameer. Sinds de oprichting in 1933 is dit coöperatieve wijnhuis met potentie uitgegroeid tot een cantina met moderne faciliteiten met aandacht voor innovatie. Hun manier van wijnmaken blijft stevig gebaseerd op oude tradities en ook de passie is gebleven! Met 500 ha. aan wijngaarden, verspreid over Valpolicella Classico, hebben ze een bijzondere troef in handen.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Cantina di Negrar

De coöperatie Cantina di Negrar bestaat uit zo’n 230 wijnboeren die samenwerken om topkwaliteit te leveren voor betaalbare prijzen. Een modern bedrijf gebaseerd op de oude tradities dat milieuvriendelijk werkt. Negrar is een plaatsje in de buurt van Verona midden in het wijngebied Valpolicella in Noord-Italië.

De coöperatie is in 19933 opgericht door een groep wijnbouwers die door samenwerking en het delen van kennis de kwaliteit van hun wijnen wilden verhogen. Een goede keuze! Cantina Valpolicella di Negrar maakt geweldige kwaliteitswijnen die hoog scoren bij internationale wijnrecensenten. Het wijnhuis is uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. De wijnen geven nog steeds uitdrukking aan de karakteristieke kenmerken van wijnen uit het Valpolicella-gebied.

De coöperatie heeft 700 hectare wijngaarden, verspreid over het Valpolicella Classica-gebied. De 230 partners werken samen met de professionele medewerkers binnen het bedrijf.

Duurzame wijnbouw is een must: het combineren van de noodzaak van een economisch rendabele productie met respect voor het milieu is het bewijs van de grootst mogelijke professionaliteit en een garantie voor de consument. De diepgaande studie van de biologie, ecologie en omgeving waar onze wijnmaker-partners werken, stelt ons in staat om goede praktijken toe te passen in het beheer van de bodemmorfologie, de teelt van de eerste bodemlaag, het naast elkaar bestaan ​​van duizenden planten in de directe nabijheid op de hetzelfde oppervlak, en tot slot ongediertebeschermingssystemen met de minste milieu-impact op exploitanten en consumenten.

Le Preare, tussen wijn en steen

Het merk Le Preare is opgericht door Cantina Valpolicella Negrar om hulde te brengen aan een geschiedenis, waar vorige generaties vaak een zeer hoge prijs betaalden.

Ons gebied stond ook bekend om zijn prestigieuze stenen, zoals het rode marmer van Verona. Het werd veel gebruikt door de Venetianen bij het bouwen van hun villa’s. Het gebruik van andere lokale stenen, minder prestigieus dan marmer, was echter wijdverbreid. De antiekmijnen waar de steen werd gewonnen, werden in het lokale dialect “preare” genoemd. De lokale stenen werden gebruikt om de wijngaarden te scheiden en ook om de terrassen te bouwen, zodat de wijnstokken ook op steile hellingen konden groeien. Le Preare-wijnen zijn een echte uitdrukking van dit gebied, van het rijke erfgoed dat we koesteren en een goed voorbeeld dat de nieuwste technologie gewoon een ondersteuner blijft in het onderzoek voor het produceren van wijnen met integriteit en persoonlijkheid.