Cantina di Negrar

Cantina di Negrar is prachtig gelegen in Valpolicella, een heuvelachtige wijnstreek in het Noorden van Italië, vlakbij Verona en het Gardameer. Sinds de oprichting in 1933 is dit coöperatieve wijnhuis met potentie uitgegroeid tot een cantina met moderne faciliteiten met aandacht voor innovatie. Hun manier van wijnmaken blijft stevig gebaseerd op oude tradities en ook de passie is gebleven! Met 500 ha. aan wijngaarden, verspreid over Valpolicella Classico, hebben ze een bijzondere troef in handen.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Het merk Cantina di Negrar is de ziel van Cantina Valpolicella Negrar en is een eerbetoon aan de filosofie van coöperatieve productie, met een verwijzing naar de historische overblijfselen van het gebied: de beeltenis van de leeuw van San Marco die hoog op een zuil in het centrum van Negrar staat tot de overheersing van de Venetiaanse Republiek in de zestiende eeuw.

Cantina di Negrar-wijnen zijn geworteld in de wijntraditie van Valpolicella en de wijnbouwgebieden van Veronese, met een moderne herinterpretatie om de beste kwaliteit en prijsverhouding te garanderen.

Le Preare ,tussen wijn en steen

Het merk Le Preare is opgericht door Cantina Valpolicella Negrar om hulde te brengen aan een geschiedenis, waar vorige generaties vaak een zeer hoge prijs betaalden.

Ons gebied stond ook bekend om zijn prestigieuze stenen, zoals het rode marmer van Verona. Het werd veel gebruikt door de Venetianen bij het bouwen van hun villa’s. Het gebruik van andere lokale stenen, minder prestigieus dan marmer, was echter wijdverbreid. De antiekmijnen waar de steen werd gewonnen, werden in het lokale dialect “preare” genoemd. De lokale stenen werden gebruikt om de wijngaarden te scheiden en ook om de terrassen te bouwen, zodat de wijnstokken ook op steile hellingen konden groeien. Le Preare-wijnen zijn een echte uitdrukking van dit gebied, van het rijke erfgoed dat we koesteren en een goed voorbeeld dat de nieuwste technologie gewoon een ondersteuner blijft in het onderzoek voor het produceren van wijnen met integriteit en persoonlijkheid.