Cantine Ermes

Cantine Ermes is als een phoenix uit hun as herrezen. Zij zijn ontstaan naar aanleiding van een alles verwoestende aardbeving in 1968. Een groot deel van de vallei liep gigantische schade op, waaronder ook de wijngaarden. Veel wijnboeren hadden geen andere keuze om te stoppen, óf hun krachten te gaan bundelen.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Cantine Ermes

Het verhaal van de wijnmakerij van Cantine Ermes vindt zijn oorsprong in een recent verleden van vernietiging en wederopbouw. Tijdens de nacht van 14 op 15 januari 1968 verwoestte een verwoestende aardbeving een deel van de kleine steden in de Belice-vallei, zoals: Gibellina, Salaparuta, Poggioreale, Partanna, Santa Ninfa, Salemi, Santa Margherita van Belice, Montevago en Sambuca van Sicilië. Van datzelfde land, waar zoveel werd weggenomen, besloot een groep jonge druiventelers opnieuw te beginnen en een pad van evolutie in te slaan. In 1998 werd een sociale en economische verlossing bereikt door de oprichting van de wijnmakerij van Ermes, waarvan het hoofdkantoor zich in het hart van de vallei van Belice bevindt, tussen de gemeenten Gibellina en Santa Ninfa.

Tegenwoordig is de wijnmakerij van Ermes een van de belangrijkste producenten van het hele eiland, met zijn 2.355 leden en ongeveer 10.000 hectare wijngaarden gelegen tussen Trapani, Agrigento en het district van Palermo. In deze gebieden wordt met passie en offerande de beste selectie van inheemse en internationale variëteiten verbouwd.