Cantine San Silvestro

Cantine San Silvestro zit men niet stil! Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, echter passen ook goed bij de smaak van de moderne consument. Zij zijn een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk. En dat is een groot goed vwb oa Barolo en Barbaresco,
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Cantine San Silvestro

Cantine San Silvestro is een Italiaans wijngoed  in de noordwestelijke regio van Piemonte. Om precies te zijn bevindt San Silvestro zich in Novello in de wijngaardzone van Barolo en is niet alleen gespecialiseerd in de productie van Barolo-wijnen, maar ook van Barbera in bijvoorbeeld Alba, Asti, Langhe. Ook maakt men een uitstekende Gavi.

Het landgoed werd in 1871 gesticht door Giovanni Sartirano en wordt tegenwoordig gerund door de vierde generatie van de familie, Paolo en Guido Sartirano. Tegenwoordig heeft men de teelt van 7 hectare wijngaarden die eigendom zijn van het landgoed en werken ze nauw samen met ongeveer 40 wijnboeren uit heel Piemonte om hun druiven te gebruiken.

San Silvestro produceert een divers portfolio van wijnen van bekende Italiaanse druivenrassen zoals Barbera, Nebbiolo, Dolcetto en Moscato Bianco, maar ook zeldzamere en meer regionaal specifieke Piemontese druivenrassen zoals Nascetta, Bonarda Piemontese en Brachetto. Deze wijnstokken zijn geplant op een breed scala van bodems, waaronder mergel, klei, kalksteen en zand.

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.