☰ MENU
Menu

Cascina Ghercina

Cascina Ghercina is een elegante Italiaans wijnhuis van goede komaf die zich bij veel gelegenheden thuis voelt. Bereidt je voor op een stevige wijn, vol fruit, hout en specerijen die je zeker gaat verleiden. Maar ook de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding maakt hun wijnen bijzonder aantrekkelijk.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Cascina Ghercina

Cascina Ghercina, producent van Piemontese wijnen, werd geboren uit een verlangen van Paolo en Guido Sartirano: een selectie wijnen wijden aan wijnliefhebbers, aan de Piemontese wijnliefhebber die constant op zoek is naar kwaliteit en traditie. Respect voor het territorium, voortdurende toewijding om uitmuntendheid te bereiken, oprechte passie: dit zijn de waarden die zijn geërfd van de vier generaties producenten waarvan Cascina Ghercina is afgeleid en die elke dag worden gecombineerd met de technologieën die de moderniteit kan bieden.  Cascina Ghercina-wijnen zijn dan ook kinderen van het terroir in  Piemonte en in het bijzonder de Langhe. Plaatsen voor veel druivenstokken zich zeer goed thuisvoelen.

Ze zijn gevestigd in Novello, op de grens met de gemeente Barolo, en “Ghercina” is de naam van het meer dat het centrum van het landgoed domineert, waar rond enkele van de eigen wijngaarden liggen.

Hun troef zijn hun wijnen van de Nebbiolo druif. Nebbiolo komt al voor in documenten uit de 13e eeuw, maar bereikt het hoogtepunt van zijn expressie in het midden van de 17e eeuw, toen het, dankzij de nieuwe vinificatiemethoden die in de Langhe werden geïntroduceerd door de koninklijke familie van Savoye, leven schenkt aan Barolo-wijn en begint te groeien. ook buiten de regio grote waardering krijgen.

Nebbiolo geeft leven aan de belangrijkste wijnen van Piemonte en misschien wel van de wereld: Barolo en Barbaresco. De naam zou kunnen zijn afgeleid van het feit dat de Nebbiolo-oogst voor het laatst wordt gedaan, meestal in oktober, wanneer er al mist is, of van de bessen die bedekt zijn met een soort patina, de bloei, die ons aan de mist zou doen denken.De vruchten geven zeer gestructureerde wijnen die geschikt zijn voor veroudering, maar afhankelijk van de bodem hebben ze zeer verschillende eigenaardigheden.