De Vescovi Ulzbach

Vescovi Ulzbach, een al lange tijd bestaande producent, gecertificeerd biologisch, met meer dan zeven hectare wijngaarden in het hart van de Campo Rotaliano, op ongeveer 220 meter (725 voet) boven de zeespiegel. De familie de Vescovi is sinds het einde van de 17e eeuw in dit gebied gevestigd. Hun wijn van de lokale Teroldego druif is van een meesterlijke kwaliteit.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

De Vescovi Ulzbach

De Vescovi Familie met hun troef de Teroldego….!

De familie De Vescovi Ulzbach heeft wortels in Trentino die teruggaan tot het einde van de 17e eeuw. Toen ze zich bij de monding van de rivier de Noce vestigden, begonnen ze met het cultiveren van Teroldego-wijnstokken en begonnen ze aan de erfenis van de Vescovi-wijnbereiding. Het familiebedrijf is gevestigd in Mezzocorona. Deze plaats is het domein van de Teroldego, een inheemse druif die, mits afkomstig van een goede producent, verrassende kwaliteit levert. Al meer dan 30 jaar aan het begin van de 20e eeuw maakten en verkochten ze hun eigen landgoedwijnen, maar na WO II stapten ze over op het coöpmodel van het verkopen van bulkdruiven. Dit duurde tot 2003 en toen ging het roer echt om!

Giulio de Vescovi nam de leiding over het landgoed in 2003, na het behalen van zijn diploma in wijnbouw en oenologie aan het Istituto San Michele all’Adige, en bracht in 2005 zijn eerste oogst uit. terend op zijn ervaring in Italië en uit het buitenland. Giulio is zeer toegewijd om de nalatenschap van zijn familie voort te zetten en het land te leren waarop ze zich oorspronkelijk vestigden. Zijn ambitie en toewijding om zijn familietraditie voort te zetten, komen tot uiting in zijn wijnbereiding. Hun ongefilterde Vigilius is een voorbeeld voor de regio voor diepte en potentieel. Van de zeven hectare inheemse Teroldego-wijngaarden van het landgoed, zijn er vijf 50 jaar oude Pergola Trentina-wijnstokken waar Giulio jaren in heeft geïnvesteerd om over te stappen naar Guyot zonder de wijnstokken aan te tasten. Het is een ongelooflijk proces om naar te kijken, aangezien respect voor oude wijnstokken wordt omgezet in een kwaliteit gestuurd modern snoeisysteem. Onder de vele producenten kozen wij uiteindelijk voor het huis De Vescovi Ulzbach in Mezzocorona, vooral omdat we geloven dat Giulio een briljante wijnmaker is. De wijnen van deze jonge wijnmaker behoren tot de beste van de regio, hetgeen ook blijkt uit de diverse publicaties in toonaangevende vakbladen. Ze worden geroemd om de grote elegantie, zuivere aroma’s en grote concentratie.