Decugnano dei Barbi

Op dit moment heeft Decugnano dei Barbi ruim 30 hectare wijngaarden in hun bezit, waarmee ze zo’n 120.000 flessen maken. De wijngaarden liggen op zo’n 300 meter hoogte. De witte wijnen vallen onder de Orvieto Classico-appellatie. Naast hun beste wijnen Mare Antico en A.D. 1212 maakt Decugnano dei Barbi een heerlijke toegankelijke witte en rode wijn met de naam Villa Barbi. U vindt er altijd een van hun toppers in ons assortiment.

Prijs
Wijnen per streek
Umbria (Umbrië) (1)
Orvieto (1)
Druif
Grechetto (1)
Sauvignon Blanc (1)
Vermentino (1)
Jaar

In alweer 1973, op slechts 25-jarige leeftijd, richtte  Claudio Barbi zijn eigen wijnhuis in Orvieto op. Claudio was reeds lange tijd op zoek naar een wijnhuis waar hij kwaliteitswijnen kon maken. Dan stuit hij op het verlaten landhuis ‘Decugnano’ in Orvieto. Het landschap valt hem op vanwege het specifieke terroir en hij besluit dan ook het landgoed snel te kopen en het tot Decugnano dei Barbi te benoemen.

Tegenwoodig is Claudio’s zoon Enzo Barbi. Met dezelfde toewijding volgt hij de visie van zijn overleden vader. Vandaag de dag maakt Decugnano dei Barbi dan ook nog steeds typische wijnen die het terroir als geen ander naar voren weten te halen. Alle wijnen van het wijnhuis komen van dezelfde heuvel ten noordoosten van Orvieto in Umbrië. Vroeger lag hier een oude binnenzee, waardoor de kleihoudende zandgrond van de heuvel rijk is aan fossielen en kalkgesteente. Elk van de wijnen van Decugnano dei Barbi hebben dan ook een zeer zuiver karakter met veel minerale tonen. De naam van de witte wijn Mare Antico refereert nog naar deze ondergrond. In ieder geval erkent het wijnhuis zijn historie: de rode A.D. 1212 verwijst naar het jaar van oprichting, alweer 800 jaar geleden….

Decugnano dei Barbi