Orvieto

De Italiaanse wijnstreek Orvieto staat bekend om de Orvieto Classico. Deze Italiaanse klassieker wordt gemaakt van de druiven Grechetto, Trebbiano en Verdello. De wijn heeft een frisse smaak met aroma’s van citrus, perzik, bloemen en kruiden.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Het wijngebied Orvieto is een Italiaanse klassieker! Dit unieke gebied heeft een lange historie van wijnbouw en produceert sinds de Romeinse tijd een verscheidenheid aan wijnen. De meest populaire wijn is de Orvieto Classico, een droge witte wijn met een frisse smaak. Hoewel Orvieto al eeuwenlang wijnen produceert, is het pas sinds de jaren zestig dat het gebied zijn reputatie als een kwaliteitswijngebied heeft opgebouwd.

Welke wijnen komen er uit Orvieto?

In Orvieto worden verschillende wijnen gemaakt, waaronder de Orvieto Classico, een droge witte wijn; Grechetto, een droge of semi-droge witte wijn; Verdicchio, een droge witte wijn; en Sagrantino, een robijnrode wijn. Er worden ook wijnen gemaakt van lokale druiven zoals Montepulciano, Sangiovese en Trebbiano.

Van welke druif wordt Orvieto gemaakt?

Orvieto Classico wordt gemaakt van de druiven Grechetto, Trebbiano en Verdello. De wijn heeft een frisse smaak met aroma’s van citrus, perzik, bloemen en kruiden.

Waar ligt het wijngebied Orvieto in Italië?

Orvieto is gelegen in de provincie Umbria, in het groene hart van Italië, en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en interessante smaken. Orvieto heeft een aantal kenmerken die het geschikt maken als wijngebied. Het heeft een zacht continentaal klimaat met warme zomers en koele winters, en dus ook warme dagen en koele nachten, wat perfect is voor de rijping van de druiven. Ook is er de aanwezigheid van kalksteen in de bodem, wat de wijnen een bijzondere minerale smaak geeft. Er worden verschillende druiven gebruikt bij het maken van de wijnen, waaronder Grechetto, Trebbiano en Verdello.