Donnafugata

Casadelvino.nl heeft een selectie van de wijnen van Donnafugata in het assortiment. Ook veel andere wijnen van Donnafugata zijn altijd leverbaar. Probeer hun Marsala eens , u zult blij verrast zijn!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Donnafugata

De Donnafugata Winery is een van de beste wijnmakerijen van Italië en wordt geprezen door wijnrecensenten en wijnliefhebbers over de hele wereld. Donnafugata ligt op Sicilië en heeft verschillende landgoederen, waaronder de historische kelder in Marsala, het prachtige landhuis Contessa Entellina en de wijngaarden in het westelijke binnenland van het eiland. Daarnaast bezit Donnafugata een wijnmakerij en landgoed op het verwaaide eiland Pantelleria voor de zuidwestkust van Sicilië. De Rallo-familie die Donnafugata bezit, is al meer dan een eeuw actief in de wijnsector en de huidige generatie is buitengewoon dynamisch en visionair.

Het merk Donnafugata werd begin jaren tachtig geboren door Giacomo en Gabriella Rallo in de historische kelders van het gezin en vandaag spelen hun kinderen José en Antonio een prominente rol in het bedrijf. Zelfs de kleinkinderen Ferdinando en Gabriella werpen hun intrek in het wijnhuis door zich als schattige Bacchus-figuren in de advertenties voor te doen.

Donnafugata-AnhiliaDe term “Donna Fugata” vertaalt als “vluchtende vrouw” en is een verwijzing naar de Habsburgse koning Ferdinand IV’s Habsburgse vrouw, koningin Maria Carolina, die in de vroege jaren 1800 hun hof moest ontvluchten in Napels (onder de toenmalige Spaanse overheersing) toen de troepen van Napoleon gearriveerd. Ze vluchtten voor Sicilië naar de landgoederen van een plaatselijke prins, en het hele verhaal is vereeuwigd in de beroemde Siciliaanse roman “Il Gattopardo” van Giuseppe Tomasi di Lampedusa. Dit verhaal was de inspiratie voor de naam van het merk (hun wijngaarden bevinden zich in hetzelfde gebied waar de koning en de koningin in Sicilië verbleven), en ook voor het beeld van de vrouw met het golvende haar op alle wijnetiketten.

Inheemse druiven

Wijnhuis Donnafugata staat bekend om zijn uitzonderlijk brede assortiment wijnen, gemaakt met inheemse variëteiten zoals Ansonica (ook bekend als Inzolia), Catarratto, Zibbibo en Nero d’Avola, evenals internationale variëteiten zoals Viognier. Hoewel we houden van al hun wijnen moeten we toegeven dat we ons beperkt hebben tot een beperkt assortiment, maar wel de wijnen die heel populair zijn bij een breed publiek.

Bezoek aan Donnafugata wijnkelders

Pantelleria DonnafugataEen bezoek brengen aan de indrukwekkende wijnkelders of wijngaarden van Donnafugata is absoluut een warme aanrader. Je kunt kiezen uit twee locaties: Marsala die het gehele jaar geopend is en Pantelleria die in de zomer geopend is. Marsala ligt op het eiland Sicilië en Pantellaria op het eiland Pantellaria vlak voor de kust van Sicilië. Neem vooral even contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Casa del Vino heeft een selectie van de wijnen van Donnafugata in het basisassortiment. Ook veel andere wijnen van Doannagugata zijn leverbaar. Neem contact met ons op over prijzen en levertijden: info@casadelvino.nl