Ferrari

De Ferrari Brut is de perfecte introductie in de wereld van Trento Doc. Met deze elegante wijnen is het geen wonder dat Ferrari jaar na jaar de officiële mousserende wijn van de Emmy Awards en de F1 Races wordt genoemd!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Ferrari

Ferrari

Nee!! Niet het automerk. Dat heeft hier niets mee te maken maar wel een mousserende wijnen producent die qua kwaliteit ook tot de top behoort. Het maken van wijnen van deze soort, en met een dergelijke consistentie door de jaren heen is een prestatie op zich.  En ook al een lange tijd aangezien Bruno Lunelli besloot om het bedrijf rechtstreeks van een bepaalde Giulio Ferrari te kopen, was het nog 1952. Van daaruit generatiewisselingen. Nu is het de derde generatie: Marcello, Matteo, Camilla en Alessandro. Na een bijna verplichte weg voor de hele familie, bestaande uit belangrijke studies en belangrijke ervaringen in het buitenland, staan ze nu aan het hoofd van een oenologische reus in Italië, in termen van kwantiteit en kwaliteit. Heel belangrijk binnen het bedrijf alsook voor het hele ecosysteem van Trentino, is de samenwerking van meer dan 120 hectare wijngaarden in eigendom en ongeveer 600 toeleveranciers van druiven, die allemaal biologisch of in conversie zijn, gebonden door de wijngaard om het “Ferrari-protocol” te respecteren.

Alle wijngaarden die behoren tot de Lunelli Group, gelegen in Trentino, en geteeld voor de productie van Ferrari Trentodoc, hebben een biologische certificering ontvangen: het langverwachte nieuws kwam op 20 maart, slechts een paar dagen voor de opening van Vinitaly 2017, waarmee de inzet van de familie Lunelli om natuurlijke bodemvruchtbaarheid, milieubescherming en arbeidsomstandigheden weer centraal te stellen in de landbouwactiviteiten.

Deze prestatie kwam aan het einde van een lang en uitdagend proces dat meer dan 20 jaar geleden begon. Een aantal studies en proefprojecten die in het veld zijn uitgevoerd in samenwerking met de Fondazione Mach, hebben aangetoond dat, zodra het juiste evenwicht van de wijngaard is gevonden, het verbouwen van biologische wijngaarden ook in bergachtige streken mogelijk is.

Ook in de kelder is men zowel gericht op het beschermen van het milieu als op de kwaliteit van de miljoenen flessen die momenteel worden geproduceerd door het beroemdste Italiaanse mousserende wijnhuis ter wereld. Een filosofie, zo werd gezegd, een project, een doel. Een extra vermelding is  voor  de allround gastvrijheid van Villa Margon en het aangrenzende Locanda Margon: een restaurant met alles erop en eraan, de kers op de taart, waar je kunt genieten van wijnen, gerechten en grondgebied. Bij een bezoek zul je merken. Dit is wine tourism in optima forma!