Fontanassa

De Gavi’s van Fontanassa Gavi, gemaakt van een druif genaamd Cortese, wordt beschouwd als een van de beste witte wijnen van Italië en roept nat stro, witte bloemen, kamperfoelie en bittere amandelen op.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Fontanassa

De  Gavi  di Loro van Fontanassa

Tussen Piemonte en Ligurië ligt een land van buitengewone schoonheid waar de tijd langzamer lijkt te lopen, tussen intacte bossen en verzorgde wijngaarden, paden die de heuvels van zoet en magisch, vredig en stil beklimmen. Hier komt de Gavi, een wijn die al eeuwen zijn pad kruist met het verhaal, een sterke en unieke persoonlijkheid opbouwt, een geweldige witte wijn in een regio met geweldige rode wijnen. Het wijnhuis Fontanassa is gevestigd in Rovereto di Gavi in ​​het hart van het historische gebied van Gavi D.O.C.G. van de gemeente Gavi. De eerste flessen werden geproduceerd in 1988 met de komst van Marco en Roberto Gemme in het bedrijf en dankzij de medewerking van de oenoloog Gaspare Buscemi. De firma Fontanassa heeft een wijngaardareaal van 35 hectare en is dus maar een kleintje. Klein maar wel erg fijn.

De eerste flessen werden geproduceerd in 1988 met de komst van Marco en Roberto Gemme in de wijnmakerij en tanks tot samenwerking met de oenoloog Gaspare Buscemi. Fontanassa is een oude versterkte boerderij uit de 16e eeuw. Al in een deelpachtcontract gedateerd 27 december 1634 wordt de teelt van witte en rode druivenwijngaarden genoemd. Door de eeuwen heen was het eigendom van belangrijke Genuese families tot 31 december 1921 toen het werd gekocht door onze overgrootvader Citù. De wijngaarden zijn gelegen op een kleiachtige bodem met stenen en ijzerzand met een ligging op het zuiden en zuidwesten op een hoogte van 290-330 m.

Golden Gavi

En dat is waarom ze in 2010 begonnen zijn aan de “Golden Gavi”, een daad van grote liefde voor dit land. Er zijn negen excellente bedrijven, waaronder Fontanassa en die hebben besloten om tijd en energie te steken in het vergroten van het bewustzijn van de lokale cultuur, de eindeloze genoegens die de wijnboeren beetje bij beetje onthullen, samen met de onvergetelijke uitzichten op de groene en gouden heuvels.