Lombardo

Tegenwoordig zetten de nazaten van Giuseppi Lombardo zijn gekoesterde wijnbereidingstraditie van Marsala voort met behulp van dezelfde aloude methoden. Ze blijven de technieken verfijnen, innoveren en perfectioneren die worden gebruikt om Marsala te maken. De toewijding en inspanningen van vier generaties Lombardo’s hebben geleid tot de beste Marsala van Italië.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Lombardo

Vanaf Lombardo’s pand in Marsala komt een korte laan met gedrongen palmbomen uit op een fantastisch uitzicht op de open blauwe zee en de vuurtoren van Marsala. In feite is de geschiedenis van het bedrijf verweven met het maritieme erfgoed van Marsala; de oprichter, Giuseppe Lombardo, was een scheepsbouwer die in 1881 een kans zag om wijnen op zijn schepen te exporteren.

De familie runt het bedrijf nog steeds. Ermalinda Lombardo wordt geholpen door haar 75-jarige vader wiens kantoor vol staat met oude memorabilia over het familiebedrijf en er is natuurlijk geen computer te bekennen! Hun wijnmaker, Giuseppe Aripoli, maakt een duizelingwekkende reeks Marsala’s en zoete wijnen van allerlei leeftijden en overtuigingen! Wandelende pakhuizen bevatten eindeloze houten vaten met Marsala’s in verschillende stadia van rijping. Druiven worden elk jaar van dezelfde telers gekocht, volgens het traditionele patroon van Marsala-huizen die niet investeren in wijnstokken. Hun ligging aan zee, zo stellen ze, is cruciaal voor de langzame veroudering van de wijnen.

Van 1987 tot vandaag gaan Orazio en Ermelinda Lombardo met zorg om met de technische en commerciële aspecten van de moderne wijnmakerij Lombardo, waardoor de verkoop gestaag toeneemt. De toekomst straalt hun tegemoet in Sicilïe!