Lunaria

Luna Gaia, de vrolijke maan! Nou, een goed gekozen naam voor de wijnen van Lunaria. Bij wijnen.nl want van hun wijnen worden we hier ook heel vrolijk. Wat een mooie en zuivere wijnen maken ze daar zeg! De wijngaarden en de wijnen van Luna Gaia zijn hier volledig Demeter gecertificeerd.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Lunaria

Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Binnen de Cantina Orsogna vormt Lunaria, eigendom van de familie Chiccitti, een eigen gezicht. Mooie zuivere wijnen met elk een eigen verhaal. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust.

Lunaria biodynamisch gecertificeerd

Sinds 2005 verbouwen de wijnproducenten van Lunaria Orsogna het land volgens de biodynamische principes die door Demeter zijn voorgeschreven. Op zoek naar een natuurlijk alternatief op het gebruik van synthetische producten kwam Lunaria uit bij Demeter. Doel is om in harmonie met het land en de natuur te leven en wijn te maken. Lunaria heeft het hele proces van wijnbouw in de wijngaard tot en met de wijnproductie in de wijnkelder ingericht volgens de internationale biodynamische normen. Demeter heeft Lunaria hiervoor gecertificeerd.

Biodynamische wijn

Niet alleen organisch, maar biologisch dynamisch. Het bedrijf Lunaria kiest ervoor om biodynamische landbouw toe te passen. Een methode om voortdurend op zoek te gaan naar innovatieve processen en technieken. Biodynamica wordt gereguleerd door strikte regelgeving met hoge kwaliteitsnormen om een goed product voor de consument te garanderen. Er is een dubbele controle op de productie, zowel uitgevoerd door natuurlijke organismen voor biologische producten als door Demeter Italia, een particuliere vereniging van producenten, verwerkers en distributeurs die toetst op de toepassing van biodynamische methoden.

Demeter Certificering

Alle fasen en methoden van biodynamische wijnproductie voor de verwerking van druiven en het maken van wijn volgen de volgende principes:

  • zwaveldioxide wordt in een zo minimaal mogelijke dosering gebruikt
  • Het gebruik van toevoegingen en additieven die van invloed zijn op milieu- of gezondheid worden vermeden
  • fysische methoden hebben de voorkeur boven chemische methoden
  • alle bijproducten afkomstig van de verwerking van de druiven, biologisch of afvalwater, worden zodanig beheerd dat de negatieve gevolgen voor het milieu worden geminimaliseerd
  • de geproduceerde wijn is qua smaak en verteerbaarheid van hoge kwaliteit en heeft een aangename smaak

De touwbinding

Het bedrijf Lunaria bindt volgens een oude boerentraditie alle kurken van zijn wijnen met een touw. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale coöperatie Fattoria Babalu.

INFORMATIE

Regio: Abruzzen (Italië)
Druivensoorten: Wit: Trebbiano, Pecorino, Malvasia, Pinot Grigio, Moscato en Chardonnay. Rood: Montepulciano d’abruzzen, Primitivo en Merlot.

De druiven staan op verschillende wijngaarden in de omgeving van het dorp Orsogna op een hoogte variërend van 100 tot 450 meer boven zeespiegel. Lunaria is als biodynamische wijnproducent aangesloten bij Cantina Orsogna, een organisatie met samenwerkende biologische wijnproducenten.