Mauro Molino

Mauro Molino produceert zijn wijnen in de Annunziata di La Morra met volledig respect voor traditie. De totale oppervlakte is ongeveer 13 hectare, waarvan een groot deel is gewijd aan Nebbiolo da Barolo. De rest wordt aangeplant voor de productie van Barbera d’Alba, Langhe Dolcetto en een kleine hoeveelheid Chardonnay. In vergelijking met het begin zijn er veel dingen ten gunste veranderd, dankzij passie en toewijding aan wijn.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

De Mauro Molino-wijnmakerij is slechts een van de vele prachtige landgoederen die zeer goede wijnen maken in de Barolo streek die niet de aandacht en lof krijgen die het verdient… Wij proberen daar verandering in te krijgen want ze zijn echt van zeer hoge kwaliteit. De geschiedenis van het landgoed begon met de vintage 1982, de eerste een gemaakt door Mauro Molino zelf, en vandaag de dag beschikt hij over achttien hectare, waarvan ongeveer 50% is aangeplant in Nebbiolo voor de productie van Barolo, gelegen in het hart van de gemeente La Morra. De broers en zussen hebben het geluk dat ze kunnen rekenen op wijnstokken die zijn geplant in een aantal topwijnen van La Morra, zoals Conca (dell’Annunziata) en Bricco Luciani.”

De wijnen zijn geweldig en goed geprijsd. Mauro en zijn kinderen begrepen snel zowel het potentieel als de uitdagingen van de markt voor  Barolo. In het volgende decennium zouden Matteo en zijn jongere zus Martina de heerschappij over het landgoed van hun vader overnemen en het naar de internationale schijnwerpers leiden door zowel geweldige wijnen te maken als te reizen om internationale klanten te binden en te charmeren voor Molino-fans.

Mauro Molino, de vader van Matteo en Martina, stichtte het landgoed. In 1973 studeerde Mauro af aan de oenologieschool in Alba, en volgde daarna vijf jaar wijnervaring in Emilia Romagna. In 1979, na het overlijden van zijn vader, keerde hij terug naar huis naar de familieboerderij in La Morra en begon hij te adviseren voor lokale wijnhuizen terwijl hij zijn eigen landgoed opbouwde. 1982 was de eerste vintage van het beroemde familieperceel in Conca dell’Annunziata,  de rest is geschiedenis. In 2003 trad Matteo toe tot het bedrijf en werd een vertrouwd gezicht voor het personeel, en in 2008 trad ook Matteo’s zus toe tot de Barolo bende. Tegenwoordig beheren ze ongeveer 13 hectare wijngaarden, waarvan 50% gewijd aan Nebbiolo voor Barolo, en de rest voornamelijk Barbera en Dolcetto. Dit landgoed beoefent duurzame wijnbouw.

Wijngaardbeheer

Geïntegreerde insecten- en ziektebestrijding wordt gevolgd. Controlebehandelingen worden alleen uitgevoerd als dit strikt noodzakelijk is. Er worden voornamelijk producten op basis van zwavel en koper gebruikt. Er wordt een minimaal aantal insectenbestrijdingsbehandelingen toegepast en alleen met producten met een lage milieu-impact. In de rijen tussen de wijnstokken blijven natuurlijke bodembedekkers (grasbedekking) staan. In de herfst wordt de grond om de andere rij tussen de wijnstokken bewerkt. Er worden alleen organische meststoffen gebruikt. Aan de wijnen worden zeer lage doses SO2 toegevoegd (het minimum om oxidatie te voorkomen).