Produttori Etna Nord

Wij waren erg onder de indruk van alle drie de wijnhuizen die samen de Produttori Etna Nord.Samen maar goed voor zo’n zo’n 8000 flessen per jaar. Met zo’n beperkte hoeveelheid wijnen die elk jaar beschikbaar zijn, zijn wij er trots op dat wij er enkelen met u kunnen delen. Zorg ervoor dat u vandaag nog bestelt voordat ze allemaal op zijn.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Produttori Etna Nord

Drie wijnhuizen met één wijnfilosofie

Wijn op zijn best is een uitdrukking van het land en het klimaat, gecombineerd met de filosofie van de wijnmaker. Op de pittoreske hellingen van de vulkaan Etna in Noord-Sicilië, zijn drie wijnmakerijen (Cuore di Marchesa, Azienda Agricola Giuseppe en Tenuta Antina Cavelleria) samengekomen om Produttori Etna Nord te creëren. Produttori Etna Nord is dus een joint venture tussen 3 wijnmakerijen De groep (een exportconsortium) is toegewijd aan het delen van hun wijnfilosofie en heerlijke variëteiten met de rest van de wereld.

Hoewel elke wijnmakerij en wijngaard dicht bij elkaar liggen, creëren verschillen door hun bodem en ligging subtiele verschillen in hun fruit en stijl van wijn. Hoewel de wijnhuizen hun verschillen hebben, hebben ze ook veel gemeen: ze delen een gemeenschappelijke wijnmaker, Pietro di Giovanni, en ze verbouwen allemaal alleen inheemse druiven.

De wijnen van de Etna, gekenmerkt door breedte, frisheid, hartigheid en een minerale ader, zijn de uitdrukking van de vulkanische aard van het gebied en de nabijheid van de zee. De wijnbouw op de noordelijke hellingen wordt gekenmerkt door een vochtiger klimaat en door oude en diepe vulkanische grond, rijk aan organisch materiaal dat helpt om de zintuiglijke specificiteit van de wijnen te karakteriseren, die aanzienlijk verschillen van wijngaard tot wijngaard en van terroir tot terroir.

Daarom is Produttori Etna Nord opgericht. Het verhaal ontvouwt zich nog steeds: het is een verhaal dat is ontstaan uit dromen, delen, passies en vriendschappen, een verhaal dat gericht is op het verdedigen van de authenticiteit van het gebied en altijd garant staat voor de hoogste kwalitatieve uitdrukking met betrekking tot tradities en innovaties.

Produttori Etna Nord is een joint venture tussen 3 wijnmakerijen: Azienda Agricola Platania, Azienda Vinicola Di Bella, Azienda Agricola Papa.