Societa Agricola Siddura

Wijnproducent Siddùra ligt precies in de buurt van het pittoreske middeleeuwse dorpje Luogosanto, in de provincie Sassari. Het is een jong bedrijf opgericht in 2008, dankzij de vriendschap van de twee partners, de Duitser Nathan Gottesdiener en Massimo Ruggero, die een moderne en innovatieve wijnmakerij hebben gecreëerd. Ruggero transformeerde een oud charmant verlaten pand. Elegantie is het sleutelwoord voor dit bedrijf, zowel voor gebouwen als voor zijn wijnen. Siddùra-wijnen hebben het kenmerk dat ze de zuiverheid en verfijning in een aparte, onberispelijke en herkenbare stijl bij zich dragen.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Societa Agricola Siddura

Gelegen nabij het pittoreske middeleeuwse dorp Luogosanto, kan Societa Agricola Siddùra worden omschreven als het hart van Gallura op Sardinië waar de nobele wijncultuur zo oud is als de geschiedenis van de volkeren die dit land door de eeuwen heen hebben bewoond. In deze hoek van Sardinië wordt de traditie vernieuwd. Hier is iets unieks en buitengewoons gecreëerd dat voortkomt uit verre wortels in de tijd. Sidura is werkelijk een geweldige erfenis.

Wijn producent Siddùra is een modern bedrijf en ontstaan ​​uit een diepe zoektocht naar kwaliteit, perfectie en harmonie. Het doel is om wijnen te produceren die een uitdrukking zijn van het puurste Sardinië. Hun wijnen zien ze als een geschenk uit de natuur. Ze worden gekweekt met liefde voor het land en de toewijding van onze handen. De rest van het werk wordt gedaan in de warme mediterrane zon. De resultaten van deze filosofie zijn zichtbaar en nog duidelijker zichtbaar in het glas …

De bodems van de wijngaarden van Siddura zijn een mengsel van graniet, zand en klei. Het zijn losse gronden, vaak dor, ideaal voor wijnbouw. Onder deze omstandigheden kan de wijnstok, of een plant die gewend is “honger en dorst” te lijden, de beste producten geven. De goede gemiddelde temperatuur , het vriendelijke klimaat en het aantal zonne- uren van en de delicate heuvelhellingen doen de rest. Zij behouden en versterken de smaken en aroma’s van de druiven. Het ultieme doel bij Societa Agricola Siddùra om wijnen te produceren die zich identificeren met het terroir waar ze vandaan komen.