Gratis verzending vanaf €60 in NL en €100 in BE Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden.
020-2614758 Account Wijnmandje

Wijnen uit Sardegna (Sardinië)

ZOEKFILTER
Wijnen per land en streek
Vermentino di Gallura (2)
Jaar
2019
2016
2017
2018
Druif
Prijs

Wijnen uit Sardinië

Ongeveer 200 kilometer ten westen van de Tyrrheense kust, ter hoogte van Napels, ligt het eiland Sardinië.Een ruig landschap met veel heuvels en bergen. Net als op Sicilïe een mediterraan klimaat maar juist met veel wind. In de winter de mistral uit het noorden, in de zomer de hete sirocco uit het zuiden.

En!! Sardinie is een zogenaamde ‘Blue Zone’. Blue Zones zijn vijf gebieden op deze aardbol waar mensen beduidend ouder worden dan gemiddeld. Onderzoek gaf ook aan dat mede komt door het drinken van veel lokale wijnen.

Rode wijnen uit Sardinië

Door de o.a. Spaanse overheersing in het verleden treffen we hier veel spaanse druivensoorten aan die zich aan deze natuur hebben aangepast. We treffen hier de cannounau aan (garnacha, ofwel grenache), de carignena en de bovale (bobal).

Veel Sardeense wijnen zijn erg krachtig maar toch met veel finesse. Dat geldt ook voor de rode wijnen van de DOC Cannonau. Deze wijnen zijn intens robijnrood met een volle stevige smaak en een hint van rijpe bosvruchten.

Witte wijnen uit Sardinië

De wijn van de druif  Vermentino uit Sardïnie is een levendige witte wijn die je hier veel ziet.  Er zijn twee DOC’s, de Vermentino di Sardegna en de Vermentino di Gallura. Vermentino’s zijn vol en enigszins kruidig, vaak ziltig met aroma’s van geconfijte citroen.  Een bordje pasta vongole gaat helemaal top samen met de Villa Solais Vermentino uit Sardinië