Tenuta Sant’Antonio
7 producten gevonden
Scaia Rossa Corvina Tenuta Sant’Antonio - 2019
Tenuta Sant’Antonio Scaia Rosato - 2020, 2021
Veneto
Valpolicella Monti Garbi Ripasso – Magnum - 2017
Veneto
Tenuta Sant’Antonio Amarone della Valpolicella Selezione - 2017
Veneto
Valpolicella Ripasso Monti Garbi - 2019, 2018
Veneto
Scaia Paradiso Tenuta Sant’Antonio - 2017
Tenuta Sant’Antonio is een belangrijke wijnmakerij in het Valpolicella-gebied dat eigendom is van Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi. In 1989 kochten ze het landgoed in de Monti Garbani en begonnen ze nieuwe wijngaarden aan te planten naast de oude, met maar één doel: kwaliteit. De mentaliteit van de gebroeders Castagnedi is er altijd op gericht geweest om waar nodig minder te produceren, maar met een zeer hoge kwaliteit. Om deze reden wordt het uitdunnen van de trossen enkele keren uitgevoerd tijdens de vegetatieve cyclus van de plant. Tegenwoordig beheert Tenuta Sant’Antonio 80 hectare wijngaarden en produceert het de beroemdste wijnen in de traditie van Valpolicella, zoals Amarone della Valpolicella.
Tegenwoordig kan het bedrijf vertrouwen op een wijngaard van 100 hectare, waarvan 70% in het Valpolicella-gebied en de resterende 30% op een heuvel genaamd Monte Ceriani, in het Soave-gebied; 20% van de productie is bestemd voor de binnenlandse markt, terwijl 80% wordt geëxporteerd, voornamelijk naar Europese landen (vooral Duitsland en Scandinavische landen), de Verenigde Staten en Canada.
Amarone Campo dei Gigli
De meest iconische wijn van Tenuta Sant’Antonio is ongetwijfeld de Amarone Campo dei Gigli, die de wijnmakerij de Tre Bicchieri opleverde met de 2016 vintage in de gids Vini d’Italia 2021: intens robijnrood van kleur, deze wijn anticipeert op primaire fruitgeuren, samen met milde kruidige en bloemige tonen, die vrijkomen na het verouderingsproces. Rijk en vlezig mondgevoel, de zuurgraad sleept de slok naar een lange en aanhoudende afdronk.
De Telos-selectie van Tenuta Sant Antonio zijn nu sulfietvrije wijnen: een witte op basis van Garganega, een Pinot Grigio, een Valpolicella Superiore en een Amarone della Valpolicella. Ook dankzij onderzoek dat nieuwe plantaardige producten beschikbaar maakte, werd de wijnselectie een paar jaar geleden veganistisch. Sinds 2020 schakelen ze over op biologisch, de weg is geplaveid voor de toekomst.
