Terra Fageto

Wanneer u een Terra Fageto wijn proeft, vindt u daarin dat gevoel van authenticiteit dat u voelt wanneer u de familie Di Ruscio leert kennen. Ja, want in dit soort gevallen gaan bedrijf en product hand in hand en ontstaat er een bijzondere alchemie.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Terra Fageto

Van generatie op generatie is Terra Fageto wijn verrijkt door de dromen van vooruitziende mensen die de natuur, ervaringen en levensverhalen respecteren. Bij elke slok herkennen we in zijn intensiteit een steeds diepere wijncultuur en een onvergelijkbaar verlangen om hun gezonde, oprechte denkwijze via de wijn met u te delen.

De derde generatie Di Ruscio breidt kennis en competentie op dit gebied uit. Angelo is na zijn studie wijnbouw tegenwoordig een deskundige eonoloog; het is zijn idee om de teeltmethode te herzien en de weg vrij te maken voor biologische productie. Michele, opgeleid in  Californië, leert de innovatieve Amerikaanse technieken kennen en verbreedt zijn horizon richting een internationale wijnscene. Samen hebben Angelo en Michele een biologische wijn gecreëerd en geëxporteerd vol geschiedenis, moed en traditie over de landsgrenzen heen.

De wijnkelder van Terra Fageto bevindt zich in Pedaso, langs de as van de Aso-vallei. Het is recent gebouwd, is volledig op één verdieping en herbergt een eigen bedrijfswinkel. De geproduceerde wijn wordt opgeslagen in stalen tanks, barriques, tonneaux en houten vaten van vijfentwintig hectoliter. Hier wordt iedereen vriendelijk ontvangen met dezelfde glimlach die grootvader Dante liet zien aan degenen die al zo’n zeventig jaar geleden voor zijn deur stopten.