Tre Monti

Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie zoete Lambrusco maakt. Prachtige wijnen komen hier vandaan.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Tre Monti

De boerderij van Tre Monti bestaat uit twee verschillende landgoederen, de ene op de heuvels van Imola en de andere tussen Castrocaro en Predappio. De totale oppervlakte beslaat ongeveer 50 hectare, allemaal beplant met wijnstokken. Na onderzoek van de landgoederen (1999) bleek zelfs binnen hetzelfde perceel een groot aantal diverse bodemcomposities aan het licht gebracht, waardoor het noodzakelijk was om een ​​verdere onderverdeling in microzones te maken. De gedetailleerde kennis van de bodems heeft het mogelijk gemaakt om een ​​meer compatibele variëteit aan te planten met elk hun eigen specificaties.  De resultaten zijn voelbaar in kwaliteit en rijkdom en in de diversiteit van de verkregen druiven.

Het landgoed Imola, waar ook de boerderij is gevestigd, ligt in het prachtige gebied van de “Tre Monti” (Drie Bergen), op de eerste heuvels van Imola, op een hoogte van ongeveer 100 meter boven zeeniveau. De totale oppervlakte bedraagt ​​ongeveer 26 hectare, volledig gecultiveerd als wijngaard. De blootstelling van de wijngaard is zuid-zuidoost. De grond is voornamelijk klei-leem en zeer compact. Het onderzoek van de bodem bevestigde wat in jarenlange ervaring duidelijk was geworden: in feite blijkt uit de specifieke positie van Imola-percelen en hun samenstelling dat deze bijzonder geschikt zijn voor witte druiven.

Het landgoed Petrignone, dat ongeveer 28 hectare beslaat, is prachtig gelegen op de heuvels van Forlì, tussen Castrocaro en Predappio. Het is een sfeervol terras op de Adriatische vlakte, op een hoogte van zo’n 150 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn allemaal op het zuiden gericht. De grond is kleiachtig met de aanwezigheid van kiezelstenen. In feite is het een echte microkosmos waarin er verschillende grondsoorten zijn. het beste geschikt is hier de Sangiovese druif.