Vignamato

De familie Ceci heeft, dankzij de jeugdige energie van kinderen Alessandra, Andrea en Francesco, het merk Vignamato naar het hoogst mogelijke niveau getild, en nog hoger, en oogstte steeds meer bijval en onderscheidingen op internationale markten.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Vignamato

De Marche is de enige regio in Italië met een meervoudige naam. Het strekt zich uit over een gebied van ongeveer 10.000 vierkante kilometer. Op de hellingen van deze betoverend mooie heuvels wordt sinds de Romeinse tijd een van de interessantste inheemse Italiaanse wijnstokken verbouwd: Verdicchio.

Een naam dat geworteld is in een van de meest hardwerkende hoeken van Italië, waar knowhow en traditie zijn gewijd aan een van ‘s werelds beroemdste, meest geliefde wijnen: Il Verdicchio.

In de loop der jaren heeft Vignamato de meest intieme essenties van deze oude druivensoort gevierd en in de schijnwerpers gezet, waardoor het in de smaak viel op de menu’s en tafels van prestigieuze internationale hoogwaardigheidsbekleders en etablissementen. Ze zijn trots op ons zakelijke hart, gebouwd op het harde werk en de waarden van de familie, op respect en begrip van ons geboorteland en onze wortels; tegelijkertijd bouwen ze bij Vignamato ook voort op 40 jaar ervaring om nieuwe markten en nieuwe toeleveringsrelaties te betreden.

De wijngaarden in S. Paolo di Jesi, Montecarotto en Cupramontana zijn van verschillende hellingen en terroirs, en op een hoogte van 220 m tot 500 m boven zeeniveau, gespecialiseerd in de productie van Verdicchio dei Castelli di Jesi en BGA-wijnen. Het landgoed heeft momenteel meer dan 27 hectare wijnstokken, verdeeld over acht afzonderlijke percelen, elk met unieke kenmerken die het terroir en individuele druivensoorten respecteren en vieren.