Villa Giada

Andrea Faccio van Villa Giada is de onbetwiste Barbera-specialist van Piemonte. Hij legt zich toe op de productie van Barbera d’Asti uit zowel het algemene herkomstgebied als de specifieke crus. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Dat hij hier gelijk in heeft bewijst hij met een tweetal wijnen onder de naam Surì.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

Villa Giada

Villa Giada ligt op de Ceirole-heuvel, dicht bij het dorp Canelli, halverwege tussen Asti en Alba. De wijnmakerij werd opgericht in 1934 en komt voort uit een landbouwtraditie. De oude kelder, waar tegenwoordig onze wijnen in vaten worden gerijpt, is in 1790 gebouwd als een boerderij die druiven produceert en verkoopt. De wijngaarden, meer dan 25 hectare met een blootstelling variërend van zuid-oost tot zuid-west op een hoogte van 320 meter, zijn verzameld rond drie oude boerderijen. – De wijngaarden van “Cascina Ceirole”, het oorspronkelijke huis in Canelli, produceren voornamelijk witte druiven. Hier zijn de optimale omstandigheden van het terroir: bodem, blootstelling, klimaat perfect voor Cortese, Chardonnay en Sauvignon. Maar de onbetwiste leider van de heuvels is ongetwijfeld de Moscato d’Asti. – ″Cascina del Parroco″ in Calosso bestaat voornamelijk uit Barbera d’Asti en een oude druivensoort die bekend staat als Gamba di Pernice. – ″Cascina Dani″ in Agliano Terme ligt in het bijzonder populaire gebied van de “Nizza” Barbera d’Asti. Van deze druiven worden ″Dedicato″ en ″Dani″ verkregen. De bodem, die voornamelijk bestaat uit een mengsel van kalkrijke mergel, is het beste om typische wijnen harmonieus en volledig te verkrijgen. De groeicyclus van de druiven wordt nauwlettend gevolgd vanaf het snoeien in de winter tot het bottelen van de wijn en de raffinage ervan. De oogst gebeurt met de hand. Alle productieprocessen volgen Eco-compatibele landbouw volgens de CE-regelgeving