Cannonau

Op Sardinië is het druivenras Cannonau het meest aangeplant. Van de Cannonau wordt rode wijn gemaakt.
Regio
Regio
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Op Sardinië is het druivenras Cannonau het meest aangeplant. Van de Cannonau wordt rode wijn gemaakt. Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Cannonau geen autoschtone druivenras. Het is niets anders dan de Franse grenache en de Spaanse garnacha.

De Cannonau-druif is populair omdat het sappige, fruitige wijnen oplevert met een aangename kruidigheid in de geur. Soms kunnen wijnen van de Cannonau-druif een scherp alcoholsmaakje hebben in de afdronk. Ook wij houden daar niet van, het kan soms een beetje spirius-achtig ruiken. De wijnen van deze druivensoort op Casa del Vino Amsterdam hebben we hierop geselecteerd dat ze dit niet hebben.

error: Content is protected !!