Cantina Santadi

Cantina Santadi is een moderne wijncoöperatie op Sardinië die prachtige witte en rode wijnen maakt. Zo worden bij Cantina Santadi genereuze wijnen geboren, in balans tussen boerentraditie en innovatie, territoriale expressie en sterke persoonlijkheid, Alle wijnen zijn verkregen van inheemse rode druiven.

Prijs
Wijnen per streek
Sardegna (Sardinië) (3)
Cannonau di Sardegna (1)
Druif
Cannonau (1)
Carignano (2)
Nuragus (1)
Vermentino (1)
Jaar

Cantina Santadi werd in 1960 opgericht door een groep druivenproducenten in het zuidwesten van Sardinië. Ze starten de coöperatie om te innoveren en zo de kwaliteit van hun wijn naar een hoger niveau brengen. Door gezamenlijke marketing kon de verkoop gestimuleerd worden. Na een matige start ontstond halverwege de jaren ’70 een keerpunt. Een nieuw bestuur van de coöperatie haalde de internationaal bekende oenoloog Giacomo Tachis in de arm. Die nam zich het lot van Cantina Santadi ter harte en raakte gehecht aan het territoir. Onder zijn leiding maakten de wijnen van Cantina Santadi een enorme kwaliteitsslag. internationaal ontstond vraag naar de wijnen en het wijnhuis kreeg steeds meer bekendheid. Sindsdien wordt het Santadi-wijnmerk wereldwijd steeds populairder.

Tegenwoordig is Santadi een innovatieve wijncoöperatie op Sardinië. Ze gebruiken nieuwe technologieën om wijn te maken, maar hebben ook veel respect voor de lokale traditie.

Cantina Santadi

Cantina Santadi