☰ MENU
Menu

Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige

Jaar:

Land:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Lombardia - Lombardije

 40,95

Prijs per fles

160 op voorraad (kan nabesteld worden)

Op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Eén van de beste Italiaanse mousserende wijnen!

De Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige DOCG is een begrip in Italië. Het is één van de beste en meest populaire Italiaanse mousserende wijnen. Gemaakt op dezelfde manier als champagne (methode traditionelle) en dat proef je! De kwaliteit van deze Franciacorta overtreft mening goede champagne. De wijn is heerlijk fris en droog met een zachte elegante mousse en veel fruit in de geur zoals meloen en appel. In de smaak vind je een verfijnd zuurtje. Deze Franciacorta is geweldig in balans en heeft een mooie lange afdronk. Perfect als feestelijk aperitief of als start van een diner. Deze Franciacorta past goed bij schaal- en schelpdieren, voorgerechten en lichte visgerechten.

Hoe wordt Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige DOCG gemaakt?

Voor Franciacorta Cuvée Prestige DOCG gebruikt Ca’ del Bosco drie druivensoorten: Chardonnay 79,5%, Pinot bianco 1,5%, Pinot Nero 19%. De druiven komen van oude wijnstokken (tussen de 20 en 30 jaar oud) van verschillende wijngaarden. De wijn rijpt minimaal 25 maanden voordat het de wijnkelder verlaat. Om een constante kwaliteit en smaak te krijgen blenden ze meerdere jaargangen. Op dit moment bestaat de Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige DOCG uit:

  • 76% vintage 2021
  • 21% reserve 2020
  • 3% reserve 2019

De Ca’ del Bosco-methode

Om de hoge kwaliteit te krijgen ontwikkelde Ca’ del Bosco een eigen methode van wijnmaken. De productie is duurzaam en biologisch, zonder toevoeging van sulfiet aan de wijn. Omdat ze dat bij Ca’ del Bosco vanzelfsprekend vinden staat dit niet op de fles. Het plukken van de druiven gaat met de hand. Elke tros wordt zorgvuldig geselecteerd, geplukt en in kleine kratten geplaatst. De druiven worden direct gekoeld en gewassen. Na het persen in een zuurstofvrije pers vergisten alle mosten van de basiswijnen in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. De druiven van de verschillende wijngaarden vinifieren ze apart bij Ca’ del Bosco. De wijnen hebben zeven maanden nodig om tot rust te komen, te rijpen en de kenmerken van de verschillende wijngaarden tot hun recht te laten komen. Het samenvoegen van de wijnen uit de verschillende wijngaarden om de uiteindelijke Cuvée Prestige te maken is een ‘magische ritueel’.

De Franciacorta rijpt 24 maanden sur lie (op gist) in de fles. Op dat moment zit er een kroonkurk op de fles. Als laatste stap vervangen ze de kroonkurk door een kurk, waarbij meteen ook het gist uit de fles wordt gehaald. Dit proces heet dégorgement. Hiervoor heeft Ca’ del Bosco een gepatenteerd proces in een zuurstofvrije omgeving. Deze methode voorkomt oxidatieschokken en maakt het overbodig om sulfieten toe te voegen. Dit maakt de Franciacorta zuiverder, aantrekkelijker en langer houdbaar zijn. Elke fles krijgt een unieke identificatiecode om de authenticiteit te waarborgen.

Hoge waarderingen van Robert Parker voor Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige DOCG

De Ca’ del Bosco Franciacorta  Cuvée Prestige DOCG krijgt hoge beoordelingen van wijnrecensenten. Robert Parker (92/100) “The Franciacorta Cuvée Prestige Brut is packaged in a squat and transparent bottle. This beautiful sparkling wine shows a unique aromatic profile with spicy notes of spearmint and fresh oregano leaf that pop to the top. Beyond those vertical aromas are heavier tones of stone fruit, honeydew melon and blanched almond. This Franciacorta (75% Chardonnay, 10% Pinot Bianco and 15% Pinot Nero) offers spicy and vibrant aromatic tones that you don’t find in its peers.”

Over Ca’ del Bosco

De geschiedenis van Ca’ del Bosco begint in het midden van de jaren ’60. Annamaria Clementi Zanella kocht een klein huisje, Ca’ del Bosco genaamd (dat ‘huis in het bos’ betekent) op een berg in Erbusco, Franciacorta (in Lombardije, ten westen van het Gardameer). In 1967 besloot Annamaria een wijngaard te planten. In 1973 is de eerste witte wijn geproduceerd, in 1977 volgde de eerste rode wijn. Geïnspireerd door een bezoek aan de vele ondergrondse kelders in Champagne koos Maurizio Zanella, die nu het wijnhuis bestiert ook premium mousserende wijn te produceren. Met een geweldig resultaat! Het domein van het wijnhuis beslaat op dit moment zo’n 160 hectare wijngaard. De mousserende wijnen van Ca’ del Bosco behoren tot de beste van Italië en worden bovendien over de hele wereld gedronken.

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.