Brigaldara

Het wijnhuis Brigaldara ligt even buiten het dorp San Floriano, ten noorden van Verona. Brigaldara bestaat uit 50 hectare met wijngaarden, olijvenboomgaarden en een zeer modern uitgevoerde wijnkelder. Op Brigaldara kan worden gerekend voor uitbundige, flitsende wijnen. Na verloop van tijd smelt een deel van de weelderigheid die aanwezig is bij het vrijgeven weg en krijgen de wijnen een mooie complexiteit.”
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Brigaldara

Brigaldara is de schatkist die de verschillende kanten van Valpolicella belicht. Brigaldara staat gelijk aan een bloemlezing over Valpolicella .
Duizend jaar geschiedenis, honderdtwintig hectare grond – waarvan 47 beplant met wijnstokken – verdeeld over drie verschillende gebieden van Verona.  Valpolicella Classica, Valpantena en Oost-Valpolicella. Een historische familie, de Cesari, die zich inzet voor de verbetering van een rijk en heterogeen eigendom. Een team van jonge wijnmakers en agronomen die zich toeleggen op de studie en het toepassen van elke interventie in de wijngaard. Dit om de terroirs en microterroirs te verbeteren die de verschillende gezichten toont van de wijnen die men hier produceert.

Brigaldara’s relatie met Valpolicella houdt niet op bij het maken van wijn. Men is druk bezig met het herstel van een oude en visionaire band met zijn terroir.  De handeling van het cultiveren van het land, waarbij men rekening houdt met het belang van duurzaamheid en van de natuurlijke samenwerking die plaatsvinden in een evenwichtig ecosysteem.