☰ MENU
Menu

Cantine Paradiso

Cantine Paradiso is gelegen in de provincie Foggia, Het wijnhuis ademt een geest dat perfect is voor de productie van wijnen van uitstekende kwaliteit. In het noorden wordt het omringd door het voorgebergte van Gargano en vanuit het westen door de prachtige bergen van de Appenijnen. In het oosten worden de wijngaarden bedekt door de Golf van Manfredonia die in de winter een kalmerende bries naar de Balkan stuurt. Alles klopt hier voor het maken van een uitstekend glas. En dat doen ze dan ook !
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Cantine Paradiso

Het verhaal van “Cantine Paradiso” vindt zijn oorsprong in de beslissing van Angelo Paradiso.  Hij een boer en vader van vier kinderen. In 1954 richtte hij een wijnmakerij op in Cerignola, in het hart van Tavoliere delle Puglie.
Het wijnhuis is in de loop der jaren uitgebreid en gemoderniseerd. Het management van de kelder is door grootvader Angelo overgedragen aan zijn kinderen Vincenzo, Michele, Tommaso en Gerardo (tweede generatie) en kwam later weer terecht bij de zonen van Michele en Gerardo, die de derde generatie vertegenwoordigen.
Angelo, kleinzoon van de oprichter, maakte in 2000 plaats voor een nieuwe koers voor de wijnmakerij, waarbij men de productiecyclus voltooide met een bottellijn, een beslissing die snel resultaten opleverde toen de wijnmakerij veel bijval kreeg van zowel Italiaanse als internationale wijnrecensenten.

De betrokkenheid van de derde generatie bij het familiebedrijf eindigde onverwachts tussen 2007 en 2008. Een ouderwetse familie ruzie wat resulteerde uiteindelijk in de sluiting van de historische wijnmakerij.
In dit stadium besloot Angelo zelf de productie van gebottelde wijn voort te zetten. In juni 2010 loste men gelukkig de meningsverschillen en misverstanden op. Angelo kocht de wijnmakerij, die nu is gebotteld onder het merk “Cantine Paradiso” en gaf een frisse nieuwe start aan wat zijn vader en grootvader 57 jaar eerder waren begonnen en waar hij altijd het beste in is geweest. Uiteindelijk goede wijnen maken!