Cantine Paradiso

Cantine Paradiso is gelegen in de provincie Foggia, Het wijnhuis ademt een geest dat perfect is voor de productie van wijnen van uitstekende kwaliteit. In het noorden wordt het omringd door het voorgebergte van Gargano en vanuit het westen door de prachtige bergen van de Appenijnen. In het oosten worden de wijngaarden bedekt door de Golf van Manfredonia die in de winter een kalmerende bries naar de Balkan stuurt. Alles klopt hier voor het maken van een uitstekend glas. En dat doen ze dan ook !
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Cantine Paradiso

Het verhaal van “Cantine Paradiso” vindt zijn oorsprong in de beslissing van Angelo Paradiso, een boer en vader van vier kinderen, om in 1954 een wijnmakerij te bouwen in Cerignola, in het hart van Tavoliere delle Puglie (Tafel van Puglia).
Het wijnhuis is in de loop der jaren uitgebreid en gemoderniseerd waarbij het beheer van de kelder door grootvader Angelo  is overgedragen aan zijn kinderen Vincenzo, Michele, Tommaso en Gerardo en later terechtkwam bij de zonen van Michele en Gerardo, die de derde generatie vertegenwoordigen.
Angelo, kleinzoon van de oprichter, creëerde in 2000  een nieuwe koers voor de wijnmakerij, waarbij de productiecyclus werd voltooid met de bottelingsfase, een beslissing die snel resultaten opleverde toen de wijnmakerij veel bijval kreeg van zowel Italiaanse als internationale wijncritici.

De betrokkenheid van de derde generatie bij het familiebedrijf eindigde onverwachts tussen 2007 en 2008 met een reeks meningsverschillen en misverstanden, wat uiteindelijk resulteerde in de sluiting van de historische wijnmakerij. Tja, het is tenslotte Italie en daar willen de gemoederen wel eens hoog oplopen.
In dit stadium besloot Angelo de productie van gebottelde wijn voort te zetten, om niet te verspillen wat de grootvader had opgebouwd.
In juni 2010 werden de meningsverschillen en misverstanden opgelost. Angelo kocht de wijnmakerij, die nu wordt gebotteld onder het merk “Cantine Paradiso” en gaf een frisse nieuwe start aan wat zijn vader en grootvader 57 jaar eerder hadden geïnitieerd en waar hij altijd het beste in is geweest . Proef oa zijn topper Sant’Andrea . Een waar meester is hier aan het werk geweest.