Lenotti

100 jaar geleden begon het familiebedrijf LENOTTI met de productie van wijn met behulp van traditionele methoden. Nu zijn ze een van de beste wijnkelders van Verona en worden ze beschouwd als de meest “natuurlijke” producent omdat ze zo min mogelijk sulfiet in hun wijnen gebruiken dankzij de hoge zorg die al begint bij de wijnbouw. Eerlijke en heerlijke wijn!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Lenotti

Het bedrijf wordt momenteel geleid door de familie Lenotti. Meer dan 90% van de productie wordt in het buitenland verkocht. Ze zijn geen kleine jongen wat zich toont uit hun cijfers…. Hun  kelder heeft een capaciteit van ongeveer 3 mln liter (!) , bestaande uit 150 roestvrijstalen tanks (materiaal dat maximale reinheid en steriliteit kan garanderen), 40 eiken vaten van 25 hectoliter en meer dan 1.000 barriques ( deze kosten ongeveer € 600 per stuk!! ) van 300 en 500 liter, uitsluitend gebruikt voor het rijpen en verfijning van rode wijnen “Amarone DOCG Classico“, “Di Carlo”, “Ripasso Valpolicella DOC Classico Superiore”, “Cabernet Sauvignon IGT Veneto”, en voor onze beroemde specialiteiten “Massimo”, “Le Olle”, “Decus Ripasso” en ” Rosso Passo Collezione in Botte “. Daarnaast Het bedrijf heeft een kwaliteitsmanagementsysteem dat is gecertificeerd volgens de “UNI EN ISO 9001: 2015″ -norm.

Echter ondertussen heeft men een hele duidelijke doelstelling die zij nastreven: Uve sana in corpore sano”,  waarmee men wil hier juist zeggen : “gezonde druiven in een gezonde omgeving”.

Zoals alle succesvolle wijnhuizen die al decennia actief zijn en dit in de toekomst nog lang willen blijven doen, hebben ze hun productiecyclus altijd opgezet op zoek naar hoge kwaliteit in hun wijnen en de efficiëntie van de productieprocessen, met het grootste respect voor het milieu waarin men werkt, en waar altijd de ecologische duurzaamheid van de processen en de “sociale” aspecten voorop staan die nuttig zijn voor iedereen die bij hun werken.

Het doel van Lenotti is om de kwaliteit van onze producten te behouden en te verbeteren door middel van een productiecyclus die de 4 fundamentele elementen respecteert. Lucht, water, energie en land moeten daarom als geheel worden beheerd, in volledige integratie en samenhang, altijd gebaseerd op het grootste respect voor de natuurlijke en werkomgeving.