Patrizi

De familie Manfredi heeft een lange historie in wijn die meer dan een eeuw teruggaat. Tegenwoordig is het een bloeiende wijnmaker met zijn kelder in Farigliano die zowel moderne als traditionele praktijken toepast om kwaliteit, trouw aan stijl en variëteiten te produceren tegen winnende prijzen uit de Langhe in Piemonte. Het andere ‘geheim’ van de Manfredi-vaardigheden zijn de relaties die zijn gebaseerd op generaties vertrouwen, vandaar dat Aldo en Luigi toegang hebben tot druiven van opmerkelijke afkomst en kwaliteit.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Patrizi

Patrizi wijnen is een onderdeel van wijnproducent Manfredi wijnen. Het gezin Manfredi heeft een passie: wijn. Het begon in 1930 toen Giuseppe, genaamd Pin, wijngaarden en boerderijen rond Langhe kocht en zijn wijn begon te leveren in de valleien rond Cuneo en in Ligurië, met zijn paard en wagen.

In de jaren zestig begint Aldo, nog erg jong, met zijn vader, naast elkaar, in de kelder en in leveringen te werken, en creëert hij werkrelaties en vriendschappen die nog steeds bestaan. In de jaren 80 gingen Gianfranca en Luigi, de vrouw en broer van Aldo, het bedrijf binnen. Nieuwe partnerschappen worden opgericht en de wijnen van Manfredi krijgen ook buitenlandse markten, van de Verenigde Staten tot Japan, van Canada tot China tot in heel Europa.

Tegenwoordig blijven Aldo, Gianfranca en hun dochters, Luisa en Paola, samen met een bekwame groep mensen deze traditie met passie voortzetten, gericht op de kwaliteit van het product, de bescherming van het land en de wens om een familiegeschiedenis voort te zetten die vele jaren geleden is begonnen.

Langhe

De wijnmakerij van Manfredi ligt in het hart van het prachtige landschap van de glooiende heuvels genaamd Langhe – World Heritage Sites UNESCO sinds 2014 -, waar alleen de beste gebieden beplant zijn met wijnstokken: dit is het geval van de heuvel van Bricco Rosso, waar het microklimaat zorgt voor evenwichtige en volle wijnen.

Passo del Bricco

Het woord “bricco” komt van “bric”, wat in het Piedmontese dialect de heuvel is: op de top van de Bricco Rosso-heuvel ligt het erf van Manfredi met een prachtig uitzicht op Langhe en de Alpen rondom; Vroeg gerenoveerd, het is nu een aangename plek om te ontspannen tijdens een bezoek aan het gebied of zelfs een dag door te brengen bij speciale gelegenheden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de wijngaarden en het wijnbereidingsproces van Patrizi bij Manfredi-wijnen, dan kun je hier een korte film zien.

Manfredi wine