Prà

De beste wijnen die in de buurt van het stadje Soave, net ten oosten van Verona, worden verbouwd, zijn enkele van de meest interessante van Italië: levendig, fris, smaakvol en in staat om op fles te rijpen. Ze zijn gemaakt van inheemse druivensoorten die op vulkanische bodems worden verbouwd (dit laatste is zeer zeldzaam in Noord-Italië). Er zijn echter maar heel weinig producenten op dit toppunt van kwaliteit; Graziano Prà is er een van ! Zijn recente Valpolicellá’s zijn de winnaars van de toekomst!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 2 resultaten

De Prà-wijnmakerij, hoewel pas in het begin van de jaren tachtig begonnen, is niet alleen een van de topproducenten in de Soave-appellatie geworden, maar ook een van de belangrijkste en meest visionaire witte en nu ook rode  wijnmakers in heel Italië ! Het wijnhuis wordt gerund door Graziano Prà, wiens familie al generaties lang de wijngaarden in eigendom heeft.  De wijngaarden liggen in het hart van de appellatie, in Monteforte D’Alpone. Naast Soave produceert de wijnmakerij ook Valpolicella en Amarone van een wijngaard die hij in 2001 kocht en plantte en waarvan de werkelijk opmerkelijke resultaten nu pas worden ontdekt.

De Prà-holdings bestaan ​​uit 30 HA in Soave en 8 HA in Valpolicella. Graziano was altijd een groot voorstander van natuurlijke wijnbouw en het positieve effect ervan op de wijnen en heeft vanaf het begin biologisch gekweekt. Zijn wijngaarden in Soave en in Morandina in Valpolicella zijn biologisch gecertificeerd. Alle druiven worden met de hand geoogst, zowel in Soave als in Valpolicella.

Het terroir in Monteforte d’Alpone in Soave heeft klassieke, zeer zwarte, vulkanische bodems die de wijnen een onderliggende kracht en mineraliteit geven. Zoals Ian D’Agata van Wijnmagazine Vinous aangeeft: “Prà is er bijzonder bedreven in om ervoor te zorgen dat de wijnen ook een opmerkelijke mate van finesse laten zien.”