Stemmari

De wijnen van Stemmari uit Sicilië worden geproduceerd door wijnhuis Feudo Arancio. De wijngaarden zijn gelegen in het zuidwesten van het eiland Sicilië, waar een zonnig klimaat zorgt voor fantastische wijnen van hoogwaardige kwaliteit. Sicilië, hart en ster van de Middellandse Zee, is een ingewikkeld mozaïek van landen, klimaten, culturen, smaken, kleuren, menselijkheid, geschiedenis en tradities. De wijnen zijn er een prachtige expressie van.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 5 resultaten

Stemmari

Stemmari , een eerbetoon aan Siciliè.

Als eerbetoon aan de Siciliaanse traditie en met veel respect voor de natuurlijke omgeving, is de wijnmakerij van Stemmari  gebouwd volgens het traditionele Siciliaanse landelijke gebouw met binnenplaats die bekend staat als een zogenaamde  “baglio“.

Hier ontmoet traditie tegenwoordig geavanceerde technologie.  Het resultaat van deze mix van nieuwe technologie in de wijnbereiding en oude architectonische tradities is betoverend en leert soortgelijke wijnen op.
Het wijnhuis is uitgerust met de beste technologie voor het maken van wijn in een volledig thermisch geconditioneerde omgeving. De oorspronkelijke bestaande energie in smaken en geuren worden gewoon verfijnd en versterkt in de barrique-kelder.
Een deskundig team van wijnbouwdeskundigen en oenologen, mensen die met passie werken, volgt constant het hele evoluerende proces van hun wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen van topkwaliteit, die rijk en intens zijn, met een zachte smaak en zoete tannines, en die zowel krachtig , harmonieus als elegant zijn.

De firma Stemmari cultiveert geheel hun eigen wijngaarden langs de geventileerde zuidkust van Sicilië, op de twee landgoederen van Sambuca di Sicilia en Acate.
Men selecteert  zorgvuldig meerdere variëteiten om te groeien in de ongerepte zonnige wijngaarden. Men heeft maar liefst zevenhonderd hectare gezonde wijnbouw. Inheemse en internationale wijndruiven worden verzorgd en gecontroleerd door universitaire deskundigen samen met een grote en goed opgeleide werkploeg.

Een voorbeeld van duurzaamheid

Men heeft zonneboilers geïnstalleerd voor de warmwatervoorziening (speciaal gebruikt voor het reinigen van wijnkelderapparatuur) en fotovoltaïsche panelen voor de elektrische voeding (400 kWp geïnstalleerd) van het bedrijf. Op deze manier is het bedrijf nu voor 2/3  zelfvoorzienend.Daarbij is de  helft van de wijnkelder ondergronds om een ​​juiste temperatuur te garanderen in de wijnopslag waardoor de behoefte aan airconditioning en elektriciteit wordt verminderd.

Watervoorziening is kostbaar in de hete streken van Sicilië en daarom heeft Stemmari efficiënte manieren ontwikkeld om water op te vangen en te bewaren. Er zijn zeven kunstmatige meren op het landgoed (van waaruit winterregens worden gehouden voor gebruik in de zomer) en ze bevatten meer dan 900.000 m3 water, het equivalent van 300 liter voor elke individuele wijnstokplant (ongeveer 10 noodgebruik van watervoorziening tijdens periodes van droogte). zonder te hoeven putten uit externe watervoorzieningen.
Computergestuurde druppelirrigatiesystemen maximaliseren de efficiëntie van de watervoorziening en garanderen dat het water alleen wordt gebruikt waar dat nodig is. Om de watervoorziening te behouden wordt het afvalwater naar een organische modderwaterzuiveraar geleid en gezuiverd, zodat het terug in de reservoirs kan worden gebracht. En ten overvloede misschien : al het afval wordt gesorteerd en gerecycled.