Tenuta Giustini

Tenuta Giustini is een familiebedrijf uit Puglia. Ze hebben een aantrekkelijk aanbod van smakelijke, moderne en vriendelijk geprijsde wijnen. De vruchtbare terroirs van de wijngaarden en het zonovergoten klimaat zorgen voor toegankelijke en verleidelijke wijnen. De nabijheid van de zee zorgt voor de nodige frisheid.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Tenuta Giustini logo

Tenuta Giustini is een wijnhuis uit Puglia dat al vier generaties wijn maakt, maar pas sinds 2005 onder eigen label. Ze maken wijnen van lokale druiven: Primitivo, Negroamaro, Malvasia en Fiano. De wijngaarden liggen vlak aan zee. De vruchtbare terroirs van de wijngaarden en het zonovergoten klimaat zorgen voor toegankelijke en verleidelijke wijnen. De nabijheid van de zee zorgt voor frisheid in de wijnen door de temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Wij zijn erg enthousiast over de kwaliteit van hun wijnen, de mooie etiketten en vooral de prijs/kwaliteit.

Giustini is een familiebedrijf dat al vier generaties wijn maakt

Na jarenlang wijngaarden te hebben beheerd voor andere wijnmakers wilde Giuseppe Papadopoli eigen wijn gaan maken. Hij zag de vraag naar wijn uit Puglia toenemen en besloot zelf wijngaarden aan te kopen. Inmiddels heeft Giustini 30 ha wijngaarden.

Giustini wordt geleid door Giuseppe Papadopoli samen met zijn zonen Salvatore en Federico. Giuseppe richtte het bedrijf op in 2005. Hij zag de vraag naar wijnen uit Puglia groeien en besloot eigen wijngaarden aan te kopen. Giuseppe past al zijn kennis toe om druiven van de hoogste kwaliteit te laten groeien in zijn wijngaarden; Salvatore is een jonge en gepassioneerde wijnmaker met de wens om te experimenteren en het beste sap uit het werk van zijn vader te halen. Federico daarentegen is de keldermeester: zijn ogen en armen staan ​​garant voor alle dagelijkse gang van zaken. In 2015 hebben zij een moderne cantina geopend waar je ook kan proeven.

Het wijnhuis is gevestigd in de streek Salento in Puglia, in de hak van de Italië. In San Giorgio Jonico een dorpje op 10 kilometer van de Ionische Zee vlakbij Taranto. De wijngaarden worden nog steeds ambachtelijk bewerkt: de strenge snoei, de druivenselectie en de pluk worden manueel  gedaan.  De vini di Giustini zijn erg smakelijke, moderne en vriendelijk geprijsde wijnen. Het aantrekkelijke aanbod biedt voor ieder wat wils, van fris en rond wit tot vol en krachtig rood.