Vigneti del Vulture

Het wijnhuis Vigneti del Vulture ligt in het hart van de regio Basilicata. Hier zijn een paar jaar geleden 6 enthousiaste vrienden een wijncoöperatie begonnen. Zij hadden dus bezit over oude wijnstokken met inheemse druivensoorten, zoals Aglianico, Greco en de Fiano. Tegenwoordig worden hier wijnen van topkwaliteit gemaakt uit geselecteerde wijngaarden die allemaal biologisch gecertificeerd zijn.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een druif
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Vigneti del Vulture

Het bedrijf Vigneti Del Vulture is ontstaan ​​uit de passie voor wijn van 6 wijnproducenten die hetzelfde doel nastreven: Het maken van kwaliteitswijn!

Het doel is ambitieus, streven naar uitmuntendheid in een speelveld vol prestigieuze labels en concurreren met degenen die al jaren in de sector werken. Dynamisch de eisen van de markt te blijven volgen en de bedrijfsmissie in de eerste plaats te behouden:” goede wijn wordt gemaakt in de wijngaard “! Zichtbaarheid dient te worden gegeven aan het merk en de identiteit van de wijnen.

En met succes: de productie is inmiddels gegroeid van 1 naar 1,5 miljoen flessen. Het samenwerkingsverband van Brachetti Peretti met het landgoed Pollenza,  Adami met de Ronco delle birulle di Manzano en Diego Della Valle, met de wijngaarden van zijn nieuwe landgoed Campus Viola in Incisa Val d’Arno, scoort tegenwoordig hoge ogen in de wijnwereld.

Allen opgegroeid in een van de meest dynamische gebieden van de regio, rijk aan boerentradities en in staat om excellente wijnen te produceren vanwege de aard van het land en de vaardigheden van hun medewerkers, besloten ze om te beginnen met de productie van Aglianico Doc-wijn onder leiding van de vaardige hand van een ‘alchemist’, bekend als Umberto Trombelli.

Umberto Trombelli is de jongste leerling van het collectief.  Een student die snel en goed de les van wijnmaker heeft geleerd. Deze heeft hij al ten dienste gesteld van ondernemers en nieuwe wijnmakers die de toekomst van hun landbouwweddenschap toevertrouwen aan wijntechnici. Trombelli tekent al vijf jaar met de Vialla-boerderij in Arezzo en doet kwalitatief ook een goede duit in het zakje. Zo goed dat hij tegenwoordig de leiding geeft aan het vinificatie proces in de kelder.