bonarda

De Bonarda-druif geeft donkerrood krachtig sap met veel rood fruit in de smaak. De wijn van de kleine druiven is geconcentreerd met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.
Regio
Regio
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties

De Bonarda-druif geeft donkerrood krachtig sap met veel rood fruit in de smaak. De wijn van de kleine druiven is geconcentreerd met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.

Deze druif komt in Italië vooral in Piemonte voor. Hij wordt daar soms vermengd met het sap van de Nebbiolo-druif om wat meer kleur en intensiteit te geven.

Oorspronkelijk komt het druivenras Bonarda uit Frankrijk. Daar heet deze druif Douce Noire. Tegenwoordig kom je dit authentieke druivenras in Frankrijk nog maar weinig tegen. In Argentinië is de Bonarda Argentina na de Malbec het meest aangeplante druivenras. In de wijnstreek Mendoza worden er fraaie Bonarda wijnen gemaakt.

error: Content is protected !!