bonarda

De Bonarda-druif geeft donkerrood krachtig sap met veel rood fruit in de smaak. De wijn van de kleine druiven is geconcentreerd met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.
Speciaal
Biologische wijnen (2)
Wijnen per streek
Emilia-Romagna3 (2)
Show more Show less
Druif
Jaar
Prijs

Toont alle 2 resultaten

De Bonarda-druif geeft donkerrood krachtig sap met veel rood fruit in de smaak. De wijn van de kleine druiven is geconcentreerd met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.

Deze druif komt in Italië vooral in Piemonte voor. Hij wordt daar soms vermengd met het sap van de Nebbiolo-druif om wat meer kleur en intensiteit te geven.

Oorspronkelijk komt het druivenras Bonarda uit Frankrijk. Daar heet deze druif Douce Noire. Tegenwoordig kom je dit authentieke druivenras in Frankrijk nog maar weinig tegen. In Argentinië is de Bonarda Argentina na de Malbec het meest aangeplante druivenras. In de wijnstreek Mendoza worden er fraaie Bonarda wijnen gemaakt.